Zit jij in groep 8? Ben jij nieuwsgierig en gemotiveerd?

Dan is onze pré-vwo misschien iets voor jou!

Alweer voor het 3e jaar kun je, als groep 8-er, op het Hoeksch Lyceum pré-vwo lessen volgen. Alle basisscholen in de Hoeksche Waard worden jaarlijks benaderd om leerlingen hiervoor te selecteren.

Het pré-vwo is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met een vwo-advies die nieuwsgierig zijn aangelegd en gemotiveerd zijn om de extra uitdaging aan te gaan. Zij krijgen de kans om kennis te maken met verschillende voor hen nieuwe vakken afgestemd op hun niveau.

We bieden voor dit schooljaar de volgende vakken aan:

• Cambridge Engels
  • Mythologie
  • Science (onderzoek en ontwerpen, O&O)
  • Filosofie
  • Presentatievaardigheden

De vakken worden in twee achtereenvolgende weken aangeboden in lessen van twee uur.

Het programma wordt afgerond met een les waarin aandacht  wordt besteed aan het maken en geven van een presentatie over het gelopen traject. De leerlingen kunnen daarna in hun groep 8 een presentatie geven over de lessen die zij hebben gevolgd.

We eindigen de lessenserie met een feestelijke bijeenkomst voor leerlingen, leerkrachten en ouders/grootouders, waarbij de deelnemers allemaal een certificaat ontvangen. Deze bijeenkomst vindt plaats in de aula van het Hoeksch Lyceum.