Hoeksch Lyceum: Cambridge!

Alle leerlingen krijgen in de brugklas Cambridge-onderwijs aangeboden

Een goede beheersing van de Engelse taal is tegenwoordig geen overbodige luxe. Veel van onze leerlingen komen later terecht in banen waar veel Engels wordt gesproken.

Alle leerlingen krijgen in de brugklas Cambridge-onderwijs aangeboden. Op het Hoeksch Lyceum krijgen leerlingen in de onderbouw de kans in drie jaar het First Certificate in English te halen. Dit certificaat wordt afgegeven door The British Council en wereldwijd erkend als bewijs dat de leerling beschikt over B2-niveau.

De Cambridge-English lessen richten zich op de vijf vaardigheden die tijdens de Cambridge examens worden getoetst (reading, writing, speaking, listening en ‘use of English’).
Tijdens het eerste jaar wordt gewerkt met een methode op Preliminary English niveau.
In het tweede en derde jaar wordt gewerkt met een methode die de leerlingen voorbereidt op het First Certificate Examen. Naast de extra taalvaardigheden komen de leerlingen op een ander niveau in contact met de Engelse gebruiken en cultuur door bijvoorbeeld contact te leggen met leerlingen in Engeland, workshops en excursies naar Groot Brittannië. De voertaal tijdens de lessen is Engels.