Vanuit de overheid ontvingen wij het volgende bericht:

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten
De Provincie Zuid-Holland voert van 26 maart tot en met 17 april 2021 werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489. Tijdens de werkzaamheden wordt de duiker onder de weg vervangen. De Blauwesteenweg ter hoogte van de N489 is hierdoor afgesloten voor alle verkeer.

Werkzaamheden Blauwesteenweg
Vanaf vrijdag 26 maart 07.00 uur tot en met zaterdag 17 april 07.00 uur vervangt de provincie de verouderde duiker die onder de Blauwesteenweg ligt vlakbij het kruispunt met de N489. Een duiker is een doorgang onder de weg die twee sloten met elkaar verbindt. Hiervoor moeten ook kabels en leidingen worden verlegd. De Blauwesteenweg is daardoor 3 weken afgesloten.
Omleiding
Tijdens de werkzaamheden is de Blauwesteenweg ter hoogte van de N489 afgesloten voor alle verkeer. Bestemmingsverkeer voor de Blauwesteenweg kan omrijden via de Groeneweg. Fietsers volgen een omleiding via de Smitsweg (N489) en de Groeneweg. Hulpdiensten kunnen de woningen bereiken.
Nieuwe situatie voor fietsers
Na de vervanging van de duiker wordt een stuk fietspad tussen Blauwesteenweg en het tankstation aangelegd. Dit fietspad wordt aangesloten op de bestaande fietsoversteek op de N489. Hierdoor komt het fietspad aan de andere kant van de weg te vervallen en steken fietsers in de nieuwe situatie over via de andere kant.