Kennismaken

Beste nieuwe brugklasser:

Waarschijnlijk ben je al een paar keer op het Hoeksch Lyceum geweest voordat je je keuze gemaakt hebt om hier naar toe te komen. Hieronder staan alle kennismakingsmomenten nog even op een rijtje:

Proeflessen
Maandag 15, dinsdag 16 en donderdag 18 januari 2018 zijn de proeflessen op onze school. Elk jaar ontvangt jouw basisschool een uitnodiging om daar aan deel te nemen. Je maakt dan kennis met de school en je volgt enkele proeflessen.

Science- en klimlessen
Het hele schooljaar door zijn er speciale middagen met een Scienceles en een klimles voor jouw groep 8.
Jouw basisschool heeft hier waarschijnlijk al afspraken over gemaakt met onze school.

Onderwijsmarkt
Ieder jaar organiseren de scholen voor voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard  onderwijsmarkten voor de leerlingen en ouders uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. De onderwijsmarkt vindt plaats op de volgende locaties/data:
dinsdag 31 oktober 2017,  OBS de Schelf in ’s Gravendeel
OBS de Dubbeldekker in Numansdorp
OBS de Klinker & Sabina van Egmond in Oud-Beijerlanmd

Informatieavond  Hoeksch Lyceum Extra’s
Woensdag 22 november is er voor alle belangstellenden een informatieavond over onze Extra’s (gymnasium, Sportklas, IBC, Cambridge, Vaardigheden).

Open Huis
Onze schooldeuren staan dan open voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders voor een verkenning door het hele gebouw. Ontmoet onze docenten en leerlingen en proef de sfeer van het Hoeksch Lyceum! Je kunt vragen stellen en allerlei activiteiten doen, maar je mag natuurlijk ook gewoon rondkijken. Bij binnenkomst krijgen jullie een plattegrond, zodat je alles goed kunt vinden. Parkeren kan achter de school op het schoolplein.

Persoonlijk gesprek
Heeft u liever een persoonlijk gesprek of een rondleiding onder schooltijd? Hiervoor kunt u altijd terecht bij de teamleider brugklassen, dhr. Dekens.
dhr. drs. J.T. Dekens
j.dekens@hoekschlyceum.nl
0186 – 61 75 22

Kennismakingsmiddag

Op woensdag 20 juni 2018, van 13.45 tot 15.00 uur is er een kennismakingsmiddag  voor alle groep 8 leerlingen die zich hebben ingeschreven op het Hoeksch Lyceum. Onze toekomstige leerlingen maken dan nog voor de zomervakantie kennis met hun mentor, een aantal docenten  én natuurlijk met hun nieuwe klasgenootjes.
Leerlingen worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.

BOVO
Op uitnodiging van de basisschool komen leerkrachten van het Hoeksch Lyceum aan jou en je ouders vertellen hoe het er bij ons aan toe gaat.
We noemen deze groep leerkrachten de BOVO. Dat staat voor:  BasisOnderwijs-VoortgezetOnderwijs.

Folders
Er liggen tijdens de onderwijsmarkt, het openhuis en de voorlichtingsavonden ook  folders en de schoolgids van het Hoeksch Lyceum voor je klaar.

Website
Meer informatie is te vinden via het menu links op deze website.

 

Laatste wijziging op 17 januari 2018