Bestuur

Onze school wordt bestuurd door de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard (Stichting OVO).
De stichting heeft twee scholen voor voortgezet onderwijs:

• Het Actief College  voor VMBO GL basis, kader (allen met LWOO ondersteuning) en LWT.
    Opleidingsrichtingen zijn: economie (handel en administratie), techniek breed, zorg & welzijn.
  • Het Hoeksch Lyceum voor gymnasium, atheneum, havo en mavo.

Het Hoeksch Lyceum en het Actief College vormen samen de Onderwijsgroep RSG.

De vier relationele waarden vormen op onze scholen de basis voor respectvolle omgang:

• Rechtvaardigheid:  behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden
  • Weldadigheid: breng de ander geen schade toe en voorkom dat anderen schade ondervinden
  • Waardigheid: ga respectvol met elkaar om, want alle mensen zijn waardevolle mensen
  • Vrijheid: vrijheid van meningsuiting dient op een rechtvaardige, waardige en weldadige wijze te worden gehanteerd

Onze scholen zijn gevestigd in de gemeente Oud-Beijerland en worden door ongeveer 1550 leerlingen uit de hele Hoeksche Waard (en daarbuiten) bezocht.
De stichting OVOHW heeft ongeveer 155 medewerkers.

Het Actief College en Hoeksch Lyceum werken nauw met elkaar samen. Er bestaat een goede doorgaande leerlijn met de scholen van de Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs in de Hoeksche Waard. De stichting voor Openbaar Primair Onderwijs (OPO-HW) en de stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs (OVO-HW) vormen samen de groep Acis Openbaar Onderwijs.

Voorzitter College van Bestuur van beide stichtingen is de heer L.J. van Heeren.

Contact:

Bestuurskantoor Stichting OVO Hoeksche  Waard
Biezenvijver 5
3297 GK  Puttershoek

l.vanheeren@ovohw.nl
www.ovohw.nl

De voorzitter college van bestuur legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.
Voor adressen en telefoonnummers, zie de pagina Contact.

Laatste wijziging op 28 september 2016