Activiteiten

Op het Hoeksch Lyceum worden voor alle leerjaren buiten de lessen om leuke en interessante activiteiten georganiseerd.
Ook tijdens de buitenschoolse activiteiten dragen we zorg voor de leerlingen en gelden dus de schoolregels van het Hoeksch Lyceum.

Diplomauitreiking
Je moet er wel een aantal jaren voor werken, maar een diploma ontvangen is natuurlijk iets om trots op te zijn! Deze plechtigheid laat het Hoeksch Lyceum dan ook niet zomaar voorbijgaan.
Op een feestelijke en persoonlijke manier wordt het diploma aan je uitgereikt, waarbij jouw familie dan ook van harte welkom is!
2012-07-05 Diploma Uitreiking Hoeksch Lyceum VWO (316) 2012-07-05 Diploma Uitreiking Hoeksch Lyceum VWO (313)

Examenfeest
Chique en feestelijk:
DSC_0416 DSC_0211 DSC_0355

Fotojaarboek
Van de examenklassen wordt jaarlijks een fotoboek samengesteld door en voor de examenkandidaten. Alle kandidaten krijgen het cadeau bij de diploma-uitreiking. Het herinneringsboek vormt en dierbaar aandenken met veel foto’s aan een belangrijke fase uit het leven van elke scholier.
Het fotojaarboek wordt mede aangeboden door de ouderraad.

Got Talent
Heb jij een talent dat je graag aan iedereen wilt laten zien? Een mooie stem, bespelen van een muziekinstrument, een geweldige dansact, een goocheltruc? Dat alles kan je laten beoordelen tijdensj de Hoeksch Lyceum Got Talent avond.
Een avond met publiek, een echt jury bestaande uit vakmensen en wie weet…. word jouw bijzondere talent op het Hoeksch ontdekt!

Jongerendebat
Natuurlijk doen we mee aan het Jongerendebat:
Naomi-wint-jongerendebat

Kerstgala
Een kerstgala ontbreekt natuurlijk niet in ons overzicht met activiteiten voor de leerlingen.
Voor leerlingen vanaf het 3e leerjaar wordt er jaarlijks een kerstgala georganiseerd:
P1090627 P1090667

P1090671 P1090697

Lentebal
Jaarlijks is er voor de eerste en tweede klassen een Lentebal.

DSCN1891
Een gezellige avond in het voorjaar voor leerlingen van het Hoeksch Lyceum én van het Actief College. Natuurlijk is de ochtend daarna huiswerkvrij!

Lesnacht
De lesnacht op het Hoeksch Lyceum. Al jaren een begrip. Leerlingen uit alle klassen en personeel van het Hoeksch Lyceum volgen tijdens de lesnacht van 20.00 uur tot 08.00 uur allerlei lessen en workshops om op die manier geld in te zamelen voor het goede doel.
Gedurende de lesnacht worden er allerlei workshops gegeven zoals hiphop, handboogschieten, koken, visagie, bonbons maken en Spaanse les.

Leerlingen worden voor hun deelname gesponsord. De opbrengst  van deze nacht gaat naar het Illula Orphan Program in Tanzania. Ze hebben, mede door onze donaties, al een weeshuis en een middelbare school gebouwd. Dit jaar hebben we geld ingezameld om de bibliotheek ‘The Holland House of Books bij de I.O.P. Highschool’ af te bouwen.

Profielwerkstukavond
Leerlingen in havo 5 en Vwo 6 hebben, als onderdeel van hun examen, een profielwerkstuk geschreven in hun laatste jaar.
Voor deze leerlingen wordt er een profielwerkstukavond georganiseerd, een avond waar je je werkstuk kunt presenteren aan een vakjury. Op deze manier kan je zelf de HoekschLyceum PWS-prijs winnen!
Even-vragen-aan-AD-29-11-2012

Wintersportreis:
Al heel wat jaartjes organiseert het Hoeksch Lyceum in de voorjaarsvakantie een gezellige en sportieve wintersportweek. Deze week is voor de leerlingen vanaf de vierde klas (mavo, havo en Vwo).
Gezellig met je klasgenoten genieten in Oostenrijk:

Wintersportreis februari 2012 (61)

Wuppenfeest:
Speciaal voor alle brugklassers, een avond voor alleen de 1e jaars leerlingen.
P1090221 481020_409881265745281_1783706646_n

IMGP4264