In het eerste jaar staan in de sportklas zes uren sport op je rooster met een zeer afwisselend progr amma. Je volgt de  sportklas in de onderbouw, waarna je in de bovenbouw met sport in je vakkenpakket verder kan. Je kunt dan sport kiezen als examenvak; dit heet LO2 of BSM (bewegen, sport en maatschappij).

Veel verschillende sporten, wedstrijden en clinics binnen en buiten de school zorgen ervoor dat jij als sportliefhebber echt aan je trekken komt.

Maar een sportklas is meer : er is veel aandacht voor belangrijke vaardigheden als samenwerken, werken aan een positief zelfbeeld, leidinggeven, coachen en organiseren.
Aan de sportklas zijn extra kosten verbonden voor de sportkleding en de huur van extra sportaccommodaties, gastdocenten en extra materiaal

Zes uur sport in je rooster!

De afwisseling van bewegen en leren werkt stimulerend en daarom biedt de Sportklas een gevarieerd en intensief

sportprogramma met aandacht voor vaardigheden als samenwerken, leidinggeven, coachen en organiseren.
De Sportklas wordt voortgezet in leerjaar 2 en 3 en krijgt in de bovenbouw een vervolg met LO2 en BSM als examenvak.
Het Hoeksch Lyceum beschikt over een riante sportaccommodatie, waaronder twee gymzalen, een sporthal met klimwand, een fitnessruimte en een groot sportveld.

De afwisseling van bewegen en leren werkt stimulerend

• Waarom kies je voor de sportklas?

Leerlingen lvertellen waarom zij voor de sportklas van het Hoeksch Lyceum kiezen.

• Folder sportklas

Download hier de folder van de sportklas:

sportklas-folder 2017