Uw kind ziekmelden? Graag vóór 09.00 uur een telefoontje naar school.

Als een leerling door ziekte afwezig is, verwachten we een telefoontje van de ouders voor 09.00 uur naar onze verzuimcoördinator. De verzuimcoördinator heeft een rechtstreeks nummer zodat u de ziekmelding rechtstreeks bij hem/haar kan melden:

0186-728130

Als een leerling zich op school ziek voelt, meldt hij/zij zich bij de verzuimcoördinator (bij afwezigheid de conciërge). Deze overlegt met de leerling en bepaalt of de leerling zelfstandig naar huis kan. Voordat de leerling naar huis gaat neemt de verzuimcoördinator  contact op met één van de ouder en geeft aan dat de leerling ziek is en naar huis toe komt.

Zie ook ons  Ziekteverzuimprotocol

Wij vinden het zeer gewenst:

• dat bezoek aan (tand)arts, orthodontist e.d. zoveel mogelijk buiten schooltijd plaatsvindt.
  • dat wanneer deze bezoeken vooraf bekend zijn en toch onder schooltijd vallen, dit ook vooraf wordt gemeld.
  • voor andere soorten verlof moet contact worden opgenomen met de teamleider.

Ongeoorloofd verzuim

Wanneer leerlingen ongeoorloofd verzuimen is elke school verplicht dit te melden bij de leerplichtambtenaar. Niet alleen omdat dit in de wet is vastgelegd, maar tevens vanuit zorg om de leerling. Langdurig verzuim resulteert namelijk vaak in vroegtijdig en onnodig schoolverlaten. Dit beïnvloedt uiteindelijk de kansen op de arbeidsmarkt in negatieve zin.
Sinds 2009 wordt daarom ook een frequent of langdurig geoorloofd verzuim (lees ziekteverzuim) bij de leerplichtambtenaar en Careyn gemeld. De jeugdverpleegkundige zoekt samen met de leerling en de ouders naar mogelijkheden om het ziekteverzuim terug te dringen. Door de samenwerking hierin tussen school en Careyn wordt beoogd de schoolloopbaan en het behalen van het diploma veilig te stellen. Leerlingen zijn tot en met de leeftijd van 18 jaar wettelijk leerplichtig.

Beter melden

Wanneer de leerling weer op school komt, levert hij of zij het ziekteherstelformulier bij de verzuimcoördinator in.

Spijbelen

Een leerling die zonder geoorloofde reden afwezig is, moet de gemiste lesuren inhalen. Voor elk gemist lesuur moet de leerling tevens een extra uur terugkomen (dus 1 uur spijbelen is 2 uur terugkomen). Bij meerdere uren spijbelen wordt een melding gedaan bij het Bureau Leerplicht en ouders worden hierover schriftelijk ingelicht.