Het Hoeksch Lyceum is aangesloten bij opleidingsschool RPO Rijnmond

Om een bijdrage te leveren aan de opleiding en professionalisering van goede leraren is onze school aangesloten bij Opleidingsschool RPO Rijnmond. RPO Rijnmond is een opleidingsschool voor eerste- en tweedegraads leraren, en biedt ook professionaliseringsmogelijkheden voor ervaren leraren en schoolleiders.
Het motto van RPO Rijnmond is ‘Leren van de leraar, leren door de leraar’.

In RPO Rijnmond werken 11 schoolbesturen met bij elkaar 48 schoollocaties, waaronder Het Actief College en Hoeksch Lyceum, en drie lerarenopleidingen samen. Het domein van RPO Rijnmond strekt zich uit van Vlaardingen tot Spijkenisse, van Middelharnis tot Dordrecht (zonder de stad Rotterdam).
Op de schoollocaties wordt onderwijs verzorgd variërend van praktijkonderwijs tot vwo en middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

Samen opleiden
Leraar kun je volgens RPO Rijnmond het beste worden als de theoretische opleiding wordt gecombineerd met zoveel mogelijk ervaring in de praktijk van de klas en de school. Via het traject ‘Samen Opleiden’ helpt RPO Rijnmond studenten aan een lerarenopleiding om een goede startbekwame leraar te worden.
De aangesloten scholen hebben veel ervaring in het samen opleiden van leraren. Elk jaar is er capaciteit voor maximaal 500 studenten.

De lerarenopleidingen waarmee RPO Rijnmond samenwerkt zijn:

– de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam
– de universitaire lerarenopleiding ICLON (Leiden)
– de universitaire lerarenopleiding SEC (Delft)