Eten, drinken, roken, alcohol, drugs en wapens

Het is niet toegestaan dat leerlingen tijdens de lessen of in tussenuren en pauzes in de lokalen en gangen van onze school eten en/of drinken.
Als leerlingen iets willen nuttigen dan kan dat in de aula of buiten.

In ons gebouw en op het terrein mag niet worden gerookt. Het Hoeksch Lyceum is een 100% rookvrije school
Naast een rookvrije school heeft het Hoeksch Lyceum ook het keurmerk Alcoholvrije school. We verbieden het gebruik, onder invloed zijn van en het in bezit hebben of verhandelen van alcohol, energiedrankjes en drugs in en om de school.

Alcoholvrije school

Het Hoeksch Lyceum heeft in 2016 het keurmerk Alcoholvrije School ontvangen

100% Rookvrije school

Het Hoeksch Lyceum is sinds 2014 een rookvrije school.

Gezonde Schoolkantine

Het Hoeksch Lyceum heeft de Gouden Schoolkantineschaal 2018 ontvangen.

Alcohol- en drugscontroles

Enkele malen per jaar worden alle kluisjes, jassen en tassen op drugs- en alcoholbezit gecontroleerd.