In elk leerjaar organiseert de sectie Klassieke Talen een excursie voor de gymnasium­leerlingen van onze school. Voor 5 gymnasium staat dit schooljaar een excursie naar het Allard Piersonmuseum in Amsterdam op het programma. Deze excursie vindt plaats op vrijdag 22 april a.s.

Het Allard Piersonmuseum is het archeologisch museum van de universiteit van Amster­dam. In dit museum bezoeken we de afdelingen Romeinse en Griekse kunst.

Het programma voor deze dag is als volgt.

Om 9.00 uur vertrekken we per touringcar naar Amsterdam. Aangekomen in het museum worden we rondgeleid over de afdelingen Grieken en Grootmachten, Van Alexander tot Cleopatra en Van Rome naar Romeins. Centraal hierbij staat onder andere de Griekse beeldhouwkunst – het onderdeel van KCV waar we in de lessen juist nu aan toe zijn en een aspect dat in Rome, Paestum en Pompeji volgende maand ook uitgebreid aan bod zal komen.

Vervolgens is het tijd voor de lunch. We hebben gereserveerd in een pizzeria in de buurt van de Dam. Hierna is er voor de leerlingen nog even tijd om een bezoek te brengen aan de Kalverstraat.

De excursie sluit niet alleen aan op het curriculum Latijn, Grieks en met name KCV van 5 gymnasium maar is natuurlijk ook een geweldige voorbereiding op de reis naar Italië van volgende maand.

 

Hoewel we afhankelijk zijn van het verkeer, hopen we rond 17.00 uur weer op school te zijn.

 

De excursie wordt begeleid door mevrouw F. Batenburg en dhr. Van Tilburg.