Het Hoeksch Lyceum is een Global Citizen School. We leiden onze leerlingen op tot wereldburgers die goed voorbereid zijn op de internationale en interculturele maatschappij. In dit kader volgen alle brugklasleerlingen vandaag een projectdag. Tijdens dit mooie project werken de leerlingen aan verschillende opdrachten. De verhaallijn van deze dag stond in het teken staan van de Verenigde Naties. Dit alles gebeurde onder leiding van instructeurs van Global Exploration en onze eigen vakdocenten.

Voorafgaand aan het project hebben de leerlingen tijdens de lessen Engels een introductieprogramma gevolgd. De projectdag van vrijdag 13 oktober bestond uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel was “My climate Action”. We steunen hierbij een bomenplantprogramma waar leerlingen uit Tanzania zullen leren hoe ze bomen moeten planten en verzorgen. Daarnaast kregen de leerlingen les over het opzetten van een boomkwekerij op school en werden ze gestimuleerd om deze kennis mee te nemen en in te zetten op hun boerderij thuis.

Het tweede onderdeel was de Global Escape. Leerlingen gingen met een QR-code de school door om opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden over duurzaamheid, de wereldeconomie en wereldburgerschap in zijn geheel.

Mocht u dit goede doel willen steunen, kunt u de QR code van de poster scannen.