Onze school is een Global Citizen School. We leiden daarom onze leerlingen op tot wereldburgers die goed voorbereid zijn op de internationale en interculturele maatschappij. Vrijdag 13 oktober zullen onze brugklasleerlingen dan ook deelnemen aan het Global Explorationproject.

Tijdens dit project werken de leerlingen aan verschillende opdrachten; de verhaallijn van deze dag zal in het teken staan van de Verenigde Naties. Dit alles gebeurt onder leiding van instructeurs van de Global Exploration en onze vakdocenten.

Leerlingen volgen vooraf in de reguliere lessen Engels al een introductieprogramma. Het programma van het project is als volgt:

  • Het eerste onderdeel is ‘My Climate Action’. We steunen een bomenplantprogramma waar leerlingen uit Tanzania zullen leren hoe ze bomen moeten planten en verzorgen. Daarnaast krijgen deze leerlingen les over het opzetten van een boomkwekerij op hun school en worden ze gestimuleerd om deze kennis mee te nemen en in te zetten op hun boerderij thuis.
  • Het tweede onderdeel is de Global Escape. Onze leerlingen gaan met een QR-code de school door om opdrachten uit te voeren en vragen te beantwoorden over duurzaamheid, de wereldeconomie en wereldburgerschap in zijn geheel.