Hoeksche Inspiratiedagen: een unieke kans om met je toekomstige werkgever in contact te komen!

Op vrijdag 6 oktober bezoeken onze (voor)examenleerlingen de beroepen- en banenmarkt van de Hoeksche Inspiratiedagen bij HWwerkt! in Oud-Beijerland.

Wat zijn de Hoeksche Inspiratiedagen?

De Hoeksche Inspiratiedagen zijn een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in de Hoeksche Waard. Het doel: lokale werkgevers, werkzoekenden en jongeren met elkaar in contact brengen. Op deze wijze worden stageplaatsen lokaal gezocht én gevonden en vinden jongeren en werkzoekenden – van zowel binnen als buiten onze gemeente – hun bijbaantje of werk in de Hoeksche Waard. Dit alles draagt bij aan het vitaal houden van de leef- en werkomgeving in de Hoeksche Waard.

Beroepen- en banenmarkt bij HWwerkt! in Oud-Beijerland

Tijdens de beroepen- en banenmarkt ontmoeten onze leerlingen tientallen bedrijven uit de Hoeksche Waard. Bedrijven uit de branches: Techniek, Bouw, Transport en Mobiliteit | Economie, Ondernemerschap en Zakelijke Dienstverlening | Zorg en Welzijn. De bedrijven presenteren zich van 12.45 tot 15.15 uur aan (voor)eindexamenleerlingen van het voortgezet onderwijs. Aansluitend is de beroepen- en banenmarkt van 15.30 tot 18.00 uur geopend voor alle werkzoekenden en geïnteresseerden binnen en buiten de Hoeksche Waard.

Vervolgafspraken tussen leerlingen en bedrijven

Het bezoek van onze eindexamenleerlingen aan de beroepen- en banenmarkt is niet geheel vrijblijvend. Het doel is een vervolgafspraak te maken bij een werkgever over de invulling van onder andere een stageplaats, profielwerkstuk of bijbaan. In de week na de beroepen- en banenmarkt kunnen de leerlingen op bezoek bij het bedrijf van hun voorkeur. Zo krijgen zij een goed beeld van het bedrijf en de bedrijfscultuur. Wanneer er sprake is van een match, kan een concrete afspraak gemaakt worden over de invulling van een stage, bijbaan of onderzoek voor een profielwerkstuk.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website werkenenlerenhw.nl.