Een opsteker voor alle leerlingen in Nederland die een herexamen moeten doen. ExamenKracht, de examentrainer van VO-content waarmee je online examens kunt oefenen, is nu tijdelijk gratis beschikbaar zodat iedere leerling zich optimaal kan voorbereiden voor een eventueel herexamen.

ExamenKracht biedt deze groep leerlingen de mogelijkheid om te oefenen met de examens van meer dan twintig vakken waaronder ook de digitale examens en minitoetsen van de profielvakken. De leerlingen die een herexamen moeten doen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde kunnen ook oefenen met de schriftelijke examens van dit jaar uit het eerste tijdvak. Hierdoor kan deze groep leerlingen zich goed voorbereiden met de recente examenvragen waar ze eerder moeite mee hadden.

Het is van belang dat alle herexamenkandidaten de kans krijgen om zich optimaal voor te bereiden op hun herexamens. Daarom vragen we alle schoolleiders, docenten en leerlingen om de link naar ExamenKracht te delen. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk leerlingen gebruikmaken van deze waardevolle bron en hun slaagkansen vergroten.

“Met het tijdelijk openzetten van ExamenKracht bieden we alle leerlingen met een herexamen de kans om zich goed voor te bereiden. Docenten kunnen hun leerlingen tijdens het telefoongesprek op 14 juni meteen een extra hulpmiddel aanbieden waardoor ze met zelfvertrouwen het herexamen ingaan”, aldus Ron Zuijlen, directeur van Stichting VO-content, ontwikkelaar van ExamenKracht.

Over ExamenKracht en Stichting VO-content

ExamenKracht is een oefenprogramma waar leerlingen online examens oefenen. Na het maken van het oefenexamen krijgen zij gelijk feedback. Zo zien zij welke examenstof ze goed en minder goed beheersen. De examentrainer helpt leerlingen om goed voorbereid en vol zelfvertrouwen het eindexamen in te gaan.

Stichting VO-content is in 2011 opgericht door de VO-raad en een 70-tal VO-scholen om open digitaal leermateriaal beschikbaar te maken. Op dit moment helpt VO-content scholen met leren en onderwijzen op maat door digitaal leermateriaal aan te bieden (zoals ExamenKracht) én training en advies te geven.