Onlangs heeft een delegatie van het bedrijf Vopak, onder leiding van Rik van Hal en Nikki Schutte, op het Hoeksch Lyceum een kick-off gegeven voor een samenwerking. De leerlingen uit vwo 6, met het vak bedrijfseconomie, werden gevraagd om advies te geven in de vorm van presentaties. Er waren vier thema’s; diversiteit in het personeelsbestand, investeren d.m.v. een aandelenemissie, duurzaamheid en het toevoegen van een nieuwe duurzame opslagmethode aan de bestaande portefeuille van Vopak. Gedurende het proces hebben de leerlingen meerdere keren online contact gehad met een mentor vanuit het bedrijf.

Maandag 13 december hebben de leerlingen van het Hoeksch Lyceum een rondleiding per bus gekregen over de Europoort terminal van Vopak. Het spannendste deel vond plaats in een zaal bij het Educatief Informatie Centrum. Hier hebben de leerlingen hun adviezen gedeeld tegenover een panel juryleden bestaande uit Vopak personeel van verschillende afdelingen.

De winnaars van de dag waren Danique Vermaas, Britt van der Voorden, Lise van Velzen en Lotte van Donge. Deze leerlingen kwamen met zeer praktische adviezen hoe Vopak de diversiteit in het personeelsbestand kan bevorderen. Het winnende groepje ontving een bioscoopbon en een certificaat.

Het Hoeksch Lyceum is erg blij dat een bedrijf als Vopak zich openstelt voor middelbare scholieren en op deze manier leerlingen een enorm leerzame ervaring krijgen.