Informatie voor examenkandidaten: zie blok ‘Alles over je eindexamen‘ op de homepage van deze website
                 Verstuurde brieven examenkandidaten:
brief teamleiders, hervatten reguliere lessen examenkandidaten 19-1-2021
– brief teamleiders, hervatten reguliere lessen examenkandidaten 15-1-2021
– bijlage (regels voor lessen op school, en les op afstand)

Brief rector, update (9-3-2021):

Beste ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

De eerste week volgens de nieuwe richtlijnen ligt achter ons. We zijn niet ontevreden. Alle condities zijn daar om je veilig door de school te verplaatsen. Er is genoeg spreiding in aanvangstijden en pauzes. De lokalen zijn veilig ingericht en deze week nog leger gemaakt zodat er nog meer ruimte is voor de 15 bankjes. Overigens zijn er maar een paar groepen die 15 leerlingen tellen. De gemiddelde klasgrootte is minder dan 23 en dat gedeeld door 2. Daarnaast komt het maar zelden voor dat iedereen aanwezig is. De ruimte in de lokalen is nagemeten. Maar…. alles wat de veiligheid betreft valt of staat met het gedrag van ons allen: gedrag van leerlingen, ouders en personeel. Ouders dienen hun kinderen thuis te houden bij klachten of een positief getest gezinslid; leerlingen dienen hun bankje niet te verplaatsen, op afstand te blijven in de gang of tijdens de pauzes; we moeten ons allemaal houden aan de looprichting, mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen.

Er zijn twee zaken waar we uit veiligheidsoverwegingen mee gewacht hebben en die we nu willen toestaan: de toegang tot de kluisjes en het openstellen van de kantine. In juni waren deze zaken verboden. Volgens de huidige protocollen is het toegestaan, indien iedereen zich houdt aan de 1,5 meter afstand. We zien de jongste leerlingen letterlijk gebukt gaan onder het gewicht van hun rugzak. Ook de behoefte aan een versnapering begrijpen wij. In de huidige omstandigheden durven wij het aan.

Toch is enige strengheid op zijn plaats. We kunnen dit alleen als:

• Leerlingen binnen school een mondkapje dragen. Buiten eten en drinken, of gezeten in de aula op veilige afstand van elkaar.
  • Iedereen let op de 1,5 meter afstand. Dus ook bij de kluisjes en in de aula. Even geduld hebben en wachten tot er voldoende ruimte is. Houd het kort en blijf niet hangen!
  • We allemaal de hygiënemaatregelen serieus nemen.
  • De beslisboom (te vinden op onze site) nauwkeurig opgevolgd wordt.

Als we allemaal hieraan meewerken houden we het veilig. Het blijft lastig en tot het niet meer nodig is zullen we zeker genoodzaakt zijn, iedere dag opnieuw, tot vervelens toe elkaar op de regels te wijzen.

De kluisjes zijn vanaf morgen weer in gebruik. De kantine gaat maandag weer open.

Ik vertrouw erop dat iedereen van goede wil is en zijn uiterste best gaat doen.

Met vriendelijke groet,
mevr. R.M. Valkenborg, rector

Brief rector, update 9 maart 2021

Brief directie, situatie na de vakantie 19-2-2021

Brief rector, update 4 februari 2021

Brief rector, toetsing 25-1-2021

Brief rector, update lessen in coronatijd 13-1-2021

Brief rector, informatie eerste twee schoolweken januari, 17-12-2020

Brief bestuur Hoeksche School sluiting tot 18 januari 15-12-2020

Brief rector, lockdown wk 51 15-12-2020

Brief bestuur Hoeksche School: mondkapjesplicht 27-11-2020

Brief rector, update 18-11-2020

Open brief voor iedereen die in het voortgezet onderwijs leert of werkt en afkomstig van onderwijsbonden, federatie van onderwijsvakorganisaties, LAKS en VO-raad:
Open_brief_onderwijs_28-10-2020

Brief Hoeksche School mondkapjes op school 1-1–2020
Brief start streamen lessen Hoeksch Lyceum 10-9-2020

Voorkom verspreiding van het virus (op scholen)

Om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus zo laag mogelijk blijft, is het belangrijk dat de maatregelen worden opgevolgd:

• Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.
  • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Iedereen in het huishouden blijft thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getestop COVID-19, blijft Iedereen in het huishouden thuis. Krijg je klachten? Dan laat je je testen.
  • Pas goede hygiëne toe (was vaak je handen met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg).
  • Kom je terug uit een COVID-19-risicogebied, dan moet je 10 dagen in quarantaine.  Voor kinderen t/m 12 jaar geldt hiervoor een uitzondering. Informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl.
  • Kinderen (en ouders) blijven ook thuis als iemand anders in huis verkouden is en koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag uw kind weer naar school.