Op basis van de richtlijnen van het RIVM is een beslisboom ontwikkeld voor ouders van kinderen vanaf circa 12 jaar in het voortgezet onderwijs, studenten in het mbo en hoger onderwijs, werkende jongeren en volwassenen, die mogelijk coronaklachten hebben.Ouders kunnen dit schema gebruiken om te bepalen of een kind met corona-gerelateerde klachten wel of niet naar school kan komen. Volwassenen kunnen beoordelen of je wel of niet naar het werk mag. De beslisboom wordt regelmatig aangepast naar aanleiding van nieuwe/vernieuwde regelgeving.
Deze beslisboom is gemaakt door BOinK in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland en het RIVM.

Beslisboom 12 plus – BOinK_AJN_RIVM.pdf (1)

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Met enige regelmaat krijgen we storingsmeldingen van Magister. Op dat moment kunnen de leerlingen thuis niet inloggen.
Vriendelijk verzoek het na een kwartiertje dan nogmaals te proberen.

Met vriendelijke groet,
directie Hoeksch Lyceum

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

We ontkomen er niet aan: ook dit schooljaar wordt in hoge mate beïnvloed door het coronavirus. Het was een prettige opstart van de lessen in een goed geventileerde school waarin alle RIVM maatregelen zijn doorgevoerd. Het personeel geniet van de aanwezigheid van de leerlingen en veruit de meeste leerlingen vinden het fijn om weer naar school te gaan. Tot nu toe zijn we nog niet geconfronteerd met besmettingsgevallen. Wel zijn er zowel leerlingen als docenten die in thuisquarantaine zitten in navolging van de richtlijnen. Voor het gemak voegen we de informatie weer toe aan deze mail.

Om ervoor te zorgen dat er geen achterstanden ontstaan bij de leerlingen die gedwongen thuis moeten blijven, starten wij maandag met het streamen van de lessen. De leerlingen kunnen dus online de lessen volgen via de link in Magister. Zij kunnen met vragen bij de docent terecht, maar het zal niet altijd mogelijk zijn voor de docent om die gedurende de les te beantwoorden. Dat gebeurt dan op een later tijdstip. We gaan er weer het beste van maken.

Wanneer er een leerling in de klas zit met verkoudheidsklachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting zal school de leerling naar huis sturen in afwachting van de testuitslag. Mocht er sprake zijn van een uitbraak binnen school dan wordt iedereen daarvan op de hoogte gebracht.  Wanneer wij allen onze verantwoordelijkheid nemen, alert blijven en bij twijfel thuis blijven, kunnen wij die situatie hopelijk voorkomen.

Laten we er alles aan doen om gezond te blijven, om onze omgeving gezond te houden en begrip te tonen voor de lastige dilemma’s en situaties. Ook voor het Hoeksch Lyceum geldt: “Alleen samen krijgen we corona onder controle”.

Bij voorbaat dank ik u/jullie allen voor uw/jullie begrip. Blijf gezond.

Met vriendelijke groet,
namens al het personeel,
mevr. R.M. Valkenborg,
rector

Voorkom verspreiding van het virus (op scholen)

Om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus zo laag mogelijk blijft, is het belangrijk dat de maatregelen worden opgevolgd:

• Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag van de test bekend is.
  • Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Iedereen in het huishouden blijft thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getestop COVID-19, blijft Iedereen in het huishouden thuis. Krijg je klachten? Dan laat je je testen.
  • Pas goede hygiëne toe (was vaak je handen met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg).
  • Kom je terug uit een COVID-19-risicogebied, dan moet je 10 dagen in quarantaine.  Voor kinderen t/m 12 jaar geldt hiervoor een uitzondering. Informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl.
  • Kinderen (en ouders) blijven ook thuis als iemand anders in huis verkouden is en koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag uw kind weer naar school.