Het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival Bram Roza is dit jaar al van 6-12 juli op ’t Gors in Nieuw-Beijerland (naast de pont naar Spijkenisse). Zaterdag is de opening met de HW UITmarkt. Tijdens de UITmarkt zijn er kraampjes met informatie over verenigingen, kunstenaars enz. en er zijn diverse optredens. Ook de winnaars van onze talentenwedstrijd op school, Kim Roobol, Suzanne Scholten en Kaj Ritfield, treden om circa 15.30 uur op. De toegang is gratis.
Op het natuurgebied is een kunstroute opgezet met werken van (regionale) kunstenaars, zoals Aris Roskam en Jos Gielen. Ook de leerlingen van mevrouw Masselink uit 4-havo met tekenen/handvaardigheid hebben zich laten inspireren door het thema dit jaar: Hoeksche waarden met een kabeljauwse twist. De leerlingen hebben zeer afwisselende kunstwerken gemaakt van klederdracht tot een route over het eiland m.b.v. busbordjes. Ga vooral zelf kijken want het is een prachtig gebied dat normaal niet open is voor het publiek.

Woensdagmiddag is er een lezing van Jan en Sanne Terlouw, woensdagavond een presentatie met beeld en geluid van wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling, donderdagavond treden de winnaars van Cameretten op en de week wordt vrijdag afgesloten met de Avond van de Poëzie. Op deze slotavond zullen Levi Weemoedt en Ozkan Akyol onder meer optreden. Kaartjes kosten 17,50 en voor 44 euro heb je een passe partout voor alle vier de evenementen. Voor de presentatie van Govert Schilling hebben we een speciale prijs voor scholieren en studenten kunnen regelen van 10,00 pp.