Noor wint met 'Inkt' de ZeerKorteVerhalen-wedstrijd 2018

 

De ZeerKorteVerhalen-wedstrijd 2018 is gewonnen door Noor van de Wal (vwo-5) met haar spannende verhaal ‘Inkt’. De jury vond de verhalen van Eva Vermeiren (vwo 6) en Pietrick Poot (havo-2) een eervolle vermelding waard. Boekhandel Marjan Houtman heeft een mooie pen aan de drie leerlingen gegeven. Noor won daarnaast nog eens het mooie bedrag van 50 euro. 

Noor schreef een verhaal waarbij je vanaf de eerste zin direct in zit. Het laat vragen achter bij de lezer en je hoopt dat dit een fragment is van een boek dat je binnenkort kunt kopen. Je wilt erachter komen wat de relatie is tussen de personages en wat er precies aan de hand is. Het plot en de schrijfstijl maken dit wel een heel goed verhaal. 

Het verhaal van Eva heeft een zwaar thema. Het geeft volgens de jury een gevoel aan dat veel mensen in meer of mindere mate ervaren. Op het moment dat de zon weer gaat schijnen en het langer licht wordt, krijgen mensen meer energie. De verrassing van de donkere periode die de ik-figuur heeft doorgemaakt komt wat rauw op je dak vallen, maar geeft het hele verhaal een diepere laag en stof tot nadenken.  

In precies 300 woorden beschrijft Pietrick hoe de lente helemaal niet zo leuk kan zijn als je met je ouders op stap bent. Goed beeldend beschrijft hij de van de lentezon genietende ouders en de balende en zich ergerende zoon, die veel liever thuis was gebleven. 

Op de foto Noor, tijdens de prijsuitreiking door mevr. Beverwijk van het Taalteam.