Topresultaten bij landelijke olympiaden

De afgelopen maanden zijn de uitslagen van verschillende olympiaden en van de kangoeroewedstrijd bekend geworden. 

De Biologie-Olympiade heeft drie winnaars opgeleverd. Pieter Kramers, Kimberly van Dijk en Bram Noorlander uit 6 vwo ontvingen alle drie een certificaat, wat betekent dat ze landelijk bij de beste 10% horen. Er is ook een Biologie-Olympiade voor onderbouwleerlingen, en hierbij was Levente Bakker uit G3A de schoolwinnaar.

 

 

Niet op de foto maar een zeer knappe prestatie van (alweer) Pieter Kramers en Jordy van der Sluijs die mee hebben gedaan aan de Scheikunde-olympiade en door waren naar de volgende ronde. Er waren bijna 4000 deelnemers en zij behoorden tot de beste 90 scholieren! Jordy en Pieter gingen een dag naar de universiteit van Groningen om zich voor te bereiden op de 2e ronde, maar helaas kwamen ze daar punten te kort om verder te mogen gaan naar de nationale finale. 

Al een aantal jaar doet het Hoeksch Lyceum mee aan de Natuurkunde-Olympiade maar dit jaar voor het eerst ook aan de Natuurkunde Olympiade Junior (NOJ), een olympiade voor 2e en 3e klassers. Job Visser en Casper van den Berg  (A3a) waren de schoolwinnaars. Casper haalde net niet de tweede ronde maar Job behoorde met een score van 20 punten tot de beste 8% van de bijna 1500 deelnemers en gaat volgende week naar Tilburg om daar de tweede ronde te maken. Voor Job Visser is dit al de tweede succesvolle olympiade in een korte tijd, omdat hij ook bij de Wiskunde-Olympiade de volgende ronde had behaald!

 

 En tot slot de W4Kangoeroewedstrijd: dit is de grootste puzzel-, reken- en wiskundewedstrijd van Nederland voor scholieren van groep 3 t/m vwo 6 . We zouden het bijna gewoon gaan vinden dat Quinten Roest uit 5 vwo ook dit jaar weer het hoogste aantal punten heeft behaald, maar we zijn daarom niet minder trots op hem! Omdat je aan deze wedstrijd op je eigen niveau meedoet, had Niels Nieuwenhuizen uit G2a weliswaar niet het hoogste aantal punten maar wel de hoogste percentielscore van onze school, wat betekent dat hij bij de beste  2%  van alle 2-vwo-leerlingen van het land hoort. Fantastische gedaan Niels!