Brugklasleerlingen beleven de geschiedenis in Archeon

Het is 4 april, 16 graden, alle bomen beginnen in bloei te staan en mooier voorjaarsweer dan dit is er niet te wensen. Uitgerekend vandaag gaan wij op pad met onze brugklasleerlingen. De eindbestemming is het Archeon, het openlucht museum waarin prehistorie, het Romeinse tijdperk en de Middeleeuwen tot leven is gebracht. Na een wat rommelige start, vertrokken we met elkaar naar Alphen a.d. Rijn.
Alle leerlingen volgden onder begeleiding van enthousiaste ouders en betrokken mentoren of vakdocenten een doe-route. Tijdens deze route maakten de leerlingen kennis met ambachten uit een van de tijdperken. De prehistorische doe route was uitdagend door het boomstamkano varen, sommigen lieten zich schminken. In het Romeinse tijdperk werd geëxperimenteerd met Romeinse wapens, spellen en gaven de leerlingen elkaar in de entourage van een heus badhuis een handmassage. In de Middeleeuwen werden er armbandjes en kaarsjes gemaakt, leerlingen mochten boogschieten en maakten kennis met de schandpaal. 

Rondom de doe-route was er tijd om het park zelf te verkennen, het doolhof, de boomstamkano’s en de mogelijkheid om wat lekkers te lunchen of snoepen waren favoriet. 

Om 14.30 werd de dag gezamenlijk  afgesloten met een gladiatorengevecht in de Arena. 

Een geslaagde dag waarin het vak geschiedenis even totaal tot leven kwam.