Team Social Brokers op Hoeksch Lyceum

Woensdag 2 november was een team van Social Brokers op onze school aanwezig.

Social Brokers is een vrij nieuw concept. Social Brokers voorkomen dat kleine problemen zomaar groter worden. Het zijn de vertrouwde mensen rondom jongeren (familie, vrienden en bekenden), die nu ook al helpen en adviseren. Social Brokers zijn vooral gewone mensen (jong en oud) die hun kennis en ervaring gratis inzetten om alle jongeren (niet alleen probleemjongeren) te helpen.

De professionele jeugdzorg is de afgelopen jaren onbetaalbaar geworden. Het moet zo snel mogelijk beter én goedkoper. Mensen moeten én kunnen meer zelf doen. Daarom past Social Brokers helemaal in deze tijd van bezuiniging en eigen kracht.

De hulpvraag van jongeren wordt direct anoniem doorgestuurd naar het beveiligde netwerk met honderden Social Brokers. Hun beste tips worden zo snel mogelijk per mail naar de hulpvrager verstuurd.
Het project heeft ook in de politiek in de Hoeksche Waard de aandacht gekregen. Wethouder Janssen (Strijen) en wethouder mevr. Van der Werf (Oud-Beijerland) kwamen naar het Hoeksch Lyceum om Social Brokers onder de aandacht van jongeren te brengen.
Meer informatie is te vinden op de website van Social Brokers:
http://socialbrokers.nl/hoekschewaard/