Linda speelt voor Nederlandse basketbalteam

De afgelopen periode heeft Linda van Schaik uit 4 havo heel wat uurtjes aan basketbal besteed: in februari startte voor haar de voorbereidingen voor twee trajecten met het Nederlands team.

Ten eerste was dit voor het Nederlands team 3×3 basketbal. 3×3 is een nieuwe vorm van basketbal waarbij er gespeeld wordt in de openlucht met teams van 3 spelers en het speelveld niet uit twee baskets bestaat maar 1 basket. Het is de basketbalvariant van beachvolleybal.
In de voorbereiding werden er diverse toernooien in Nederland gespeeld en na een selectieproces is Linda als een van de vier speelsters van het Nederlands team gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het EK kwalificatietoernooi in Riga, Letland. Op het toernooi moest het Nederlands team het opnemen tegen een aantal gerenommeerde basketbal landen zoals Spanje, Turkije, België en Letland. Na eerst de voorrondes gespeeld te hebben moest op de laatste dag tegen Turkije gewonnen worden om kwalificatie voor het EK zeker te stellen. Na een zeer spannende wedstrijd wist het Nederlands team de winst te pakken. De eerste missie voor de zomerperiode was daarmee geslaagd.aug 2016

Het tweede traject was voor het bekende 5 tegen 5 basketbal. Ook voor deze vorm was Linda in februari uitgenodigd voor een voorselectie voor het Nederlands team tot 16 jaar met hierin 32 speelsters waar uiteindelijk 12 speelsters uit gekozen werden die het Europees Kampioenschap in Roemenië zouden gaan spelen. Na diverse voorbereidingstoernooien in Nederland, Portugal en Luxemburg kreeg ze te horen dat ze bij de laatste 12 speelsters zat en dus mee naar Roemenië mocht voor het Europees Kampioenschap. Dit toernooi (van in het totaal 10 dagen) werd gespeeld tussen 24 landen waarbij er eerst een aantal poule wedstrijden gespeeld werden. Het  team deed het in deze poule fase uitstekend, alle wedstrijden werden gewonnen en ze plaatsten zich daarmee ook voor de kwartfinale tegen Luxemburg. Ook deze wedstrijd werd door de Nederlandse dames zeer verdiend gewonnen waarna de halve finale tegen Polen kwam, helaas werd deze wedstrijd verloren en moesten ze tegen Israël spelen voor de bronzen plak. Het werd een bloedstollende wedstrijd die uiteindelijk met een paar punten voor de Nederlandse dames werd gewonnen!

Alles bij elkaar was het een zomer die voor Linda volledig in het teken stond van basketbal en waarbij ook nog het nodige succes werd behaald. Aankomend seizoen zal Linda met haar team (Rotterdam Basketbal) op eredivisie-niveau spelen bij de senioren (hoogste niveau in Nederland).

Ook als school zijn we natuurlijk erg trots op Linda, die naast 4 havo, op zo’n hoog niveau weet te spelen!

aug 2016 2

aug 2016 3