Hoeksch Lyceum ontvangt keurmerk Alcoholvrij

Met ingang van schooljaar 2016-2017 is het Hoeksch Lyceum  een Alcoholvrije School. Hoewel de school al langere tijd een alcoholbeleid heeft, mogen we het keurmerk nu ook dragen.

De Alcoholvrije School is een officieel keurmerk, uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. Dit instituut richt zich onder meer op het terugdringen van alcoholgebruik bij scholieren en het voorkomen dat jongeren voor hun 18e beginnen met drinken. 

Op de Alcoholvrije School zijn duidelijke afspraken gemaakt over het alcoholgebruik. Om het keurmerk te ontvangen moesten we aan 27 criteria voldoen. Inmiddels voldoen we aan al deze criteria en mogen we het keurmerk dan ook dragen.

 Dinsdag 23 augustus, om 08.30 uur,  zullen wethouder van der Werf van de gemeente Oud-Beijerland en mevr. Kenens van de GGD het gevelbordje met het keurmerk officieel overhandigen aan de directie van onze school.

In de Hoeksche Waard zijn wij, samen met het Actief College, de enige officiële Alcoholvrije Scholen. In de regio Zuid-Holland Zuid zijn er in totaal maar 6 scholen die dit keurmerk mogen dragen.  Het Hoeksch Lyceum is naast een Alcoholvrije sShool, ook een 100% Rookvrije School.