Renovatie Hoeksch Lyceum

Acis Openbaar Onderwijs gebruikt de komende zomervakantie om het gebouw van het Hoeksch Lyceum verder te verfraaien. Nadat in de afgelopen jaren de entreehal, het studiecentrum en de BiNaSk vleugel werden gerenoveerd is het nu de beurt aan de aula en de toiletten. Acis investeert ruim één miljoen euro.   

De aula krijgt deze zomer een nieuwe vloer, met verschillende hoogtes, de wanden en het plafond krijgen een geheel andere uitstraling en de hele zaal wordt voorzien van nieuw meubilair en nieuwe verlichting. Het podium wordt eveneens gerenoveerd, net als de toneelverlichting en het geluid. Na de zomervakantie behoren allerlei technische hoogstandjes tot de mogelijkheden, waardoor muziek , dans en toneelvoorstellingen beter tot hun recht komen. Bovendien wordt de aangrenzende keuken geheel geprofessionaliseerd.  

Ook alle toiletgroepen in het gebouw zullen in de komende weken worden gerenoveerd. De oude wandtegels worden vervangen door moderne witte en grijze tegels. In plaats van de oude vloertegels komen er hygiënische gietvloeren en alle toiletten worden vervangen door hangende exemplaren.  

Daarnaast worden alle leerlingenstoelen, tafels en bureaus in de lokalen vervangen. Tot slot zullen de buitenmuren van het gebouw schoon gespoten en opnieuw geïmpregneerd worden. Hierdoor krijgt het gebouw zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde een nog frissere uitstraling.  

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Van den Tempel uit Schiedam. Valtos Architecten, Rotterdam, is verantwoordelijk voor het ontwerp en de directievoering. 

Aula HL 1 Aula HL 2

Aula Aula HL 3