Debatdag Kruispunt voor alle 1e klassen

Vrijdag 4 maart komt TeamAlert naar het Hoeksch Lyceum voor de uitvoering van het project Kruispunt.

Kruispunt is een debatproject van de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert om de studenten te laten realiseren hoe kwetsbaar ze in het verkeer zijn. Aan de hand van filmpjes, stellingen en ervaringen van de studenten, gaan ze met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid. Op www.teamalert.nl is meer informatie te vinden over deze organisatie.

Het debat is voor alle 1e jaars leerlingen (10 klassen). Deze klassen zijn verdeeld over drie sessies.

8.30 – 10.00 uur, eerste sessie voor M1a; M1b; MH1a
11.30– 13.00 uur,  tweede sessie voor MH1b; H1a; H1b; HA1a
13.30 – 15.00 uur,  derde sessie voor HA1b; A1a; G1a

In de 2e sessie ( 11.30- 13.00 uur) zal wethouder van de gemeente Binnenmaas ir. W.W.  Joosten, met als portefeuille : Economische Zaken, Verkeer en Vervoer, Openbare Werken, Recreatie, Openbare gebouwen en accommodaties, Milieu (incl. duurzaamheid), Afvalverwijdering en –verwerking en ICT plaatsnemen in de jury.
In de 3e sessie (13.30 – 15.00 uur) neemt wijkagent van de gemeente Binnenmaas (werkgebied Puttershoek), dhr. M. Bokschoten plaats in de jury.

De volgende stellingen zullen worden gehanteerd:

1. Het gebruik van mobiele telefoons op de fiets moet verboden worden
  2. Ik trek mij niets aan van het gedrag van de groep waarmee ik samen fiets
  3. Meisjes gedragen zich veiliger in het verkeer dan jongens.