Studiemarkt op Hoeksch Lyceum

Studiemarkt en meteen een kleine reünie op het Hoeksch Lyceum

Leerlingen uit de examenklassen staan voor een moeilijke keuze. Welke opleiding gaan ze volgen? Klopt de voorlichting die de hogescholen en universiteiten geven ook met de praktijk? Is een opleiding echt wel zo leuk of praktisch zoals vermeld staat in de folders? Wie kan deze informatie beter geven dan de studenten zelf?

Op vrijdagavond 13 november is er daarom op het Hoeksch Lyceum van 19:30-21:45 uur een studiemarkt over vervolgstudies in het HBO en WO verzorgd door oud-leerlingen. Daarnaast zijn er ook vertegenwoordigers van hogescholen en universiteiten aanwezig.

De oud-leerlingen vertellen over hun studie, maar ook kunnen er vragen gesteld worden over het studentenleven. Welke studentenstad is het gezelligst en hoe duur is het om op kamers te wonen? Naast oud-leerlingen zijn er ook voorlichters van verschillende universiteiten en hogescholen aanwezig waaronder de Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft,  Tilburg University, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, en het NHTV Breda.

Behalve de examenleerlingen zijn ook alle medewerkers van het Hoeksch Lyceum uitgenodigd. De oud-leerlingen vinden het namelijk niet alleen leuk om te vertellen over hun opleiding , maar de avond is ook een goede gelegenheid om naast oud-klasgenoten ook hun oude docenten weer eens te spreken. Na afloop van de studiemarkt is er alle tijd om gezellig met elkaar bij te praten. Op deze manier is de studiemarkt ook een kleine reünie.