MensaSlimmerIQuiz op Hoeksch Lyceum

Voor de derde maal organiseert vereniging Mensa Nederland de SlimmerIQuiz.   In oktober vond op de basisscholen de 1e ronde plaats, hieruit zijn op elke basisschool drie winnaars gekomen. Alle winnaars uit de groepen 7 en/of 8 van deze Hoeksche Waardse basisscholen  nemen op 11 november deel aan de 2e ronde die plaats zal vinden op het Hoeksch Lyceum.

Het winnende drietal van 11 november zal uitgenodigd worden voor de finale op 18 november op de Universiteit van Amsterdam waar Dolores Leeuwin de quizmaster zal zijn.
Meer informatie over de MensaSlimmerIQuiz is te vinden op de website www.slimmeriquiz.nl of in onderstaande brochure.MensaSlimmerIQuiz

Mensa Slimmer IQuizfolder

Het programma begint op 11 november om 13.30 uur. Na ontvangst en een welkomstvoord zal de quiz om 14.00 uur beginnen. Na de quiz volgt een presentatie van onze school, om 15.30 uur is de afsluiting en prijsuitreiking.

Mensa is een internationale vereniging voor mensen met een zeer hoge algemene intelligentie. In Nederland bestaat Mensa ruim 50 jaar. Mensa is een organisatie die o.a. wil bouwen aan meer begrip voor en bekendheid met hoge intelligentie in de samenleving. Onderwijs hoort daarbij.
Mensa Nederland is blij met de positieve ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs waar de aandacht groeit voor kinderen die méér kunnen en willen.

Het Hoeksch Lyceum sluit zich hierbij aan: in de afdelingen gymnasium en atheneum zijn de docenten getraind in de begaafdheidsdidactiek.
De inhoud van de diverse projecten in deze afdelingen wordt voortdurend door de expertgroep begaafdheidsdidactiek geëvalueerd. Leerlingen uit klas 1 en 2 volgen projecten. Deze worden vormgegeven via het Thinking Actively in a Social Context (TASC)-model. Er is een speciale projectruimte voor leerlingen, waar zij aan hun project kunnen werken.
In klas 3 kunnen leerlingen een zogenaamd UIL (Uitdagend individueel leertraject) volgen.