SportKlas krijgt clinic Am. Football van Tony Correa

Zes weken lang krijgen leerlingen uit het 3e leerjaar van de SportKlas een intensieve American Football clinic van oud-international Tony Correa.

In de eerste les staat theorie centraal waarin coach Tony laat zien hoe er getraind wordt bij de professionals en welke discipline hierbij hoort. Daarna op het veld worden er twee captains gekozen die de leiding krijgen over de klas en deze instrueren bij de oefeningen. Tijdens de oefeningen worden de basistechnieken aangeleerd en uiteindelijk wordt er afgesloten met een partijspel.

American Football is een sport met harde tackles, maar die worden niet uitgevoerd om blessures te voorkomen. Tony helpt  kinderen middels sport hun doelen te bereiken. Hij gebruikt binnen zijn les kenmerken zoals motiveren, respect en doelen stellen. Als coach motiveert hij de jongeren, krijgt hij respect door zijn levensverhaal en laat hij zien dat door het hebben van discipline en hard werken ze hun doelen kunnen bereiken.

Als de leerlingen de clinic goed hebben doorlopen ontvangen ze een certificaat.

12182285_1025204324196426_65218569_n