Afscheid dhr. Renes

Maandag 26 oktober heeft dhr. Renes afscheid genomen van het Hoeksch Lyceum. Dhr. Renes heeft ruim 37 jaar voor onze school gewerkt. Begonnen als docent Nederlands, in 1978 aan de RSG aan de HBS laan in Oud-Beijerland. In de 37 daarop volgende jaren heeft hij functies bekleed als conrector havo en Vwo, sector manager bovenbouw, eindexamensecretaris, teamleider. Daarnaast heeft hij zich volop bezig gehouden met de inrichting en invoering van de 2e Fase in het onderwijs en was hij secretaris van de bouwcommissie van het nieuwe schoolgebouw aan de Hoefsmid.

Ook buiten schooltijd is dhr. Renes een actief persoon, o.a. als lid van de RotaryClub,  voorzitter in de Raad van Toezicht van Heemzicht in Piershil én niet te vergeten zijn vele bijzondere hobby’s en verzamelingen. Als lid van het Multatuli Genootschap heeft hij in de loop der jaren een bijzondere verzameling uitgaves van de Max Havelaar verworven. Door schrijvers zelf gesigneerde 1e uitgaven van boeken ontbreken niet in zijn collectie.
Zijn verzameling Kuifje boeken is opvallend te noemen met originele Kuifje stripboeken uit de gehele wereld, welke zijn uitgegeven in de talen van het betreffende land.

Dhr. Renes staat gegrift in de geheugenis van duizenden leerlingen en vele collega’s. Als blijk van waardering heeft het Hoeksch Lyceum hem een prachtig portret aangeboden met op de achtergrond de school waaraan hij zijn uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd tijdens zijn arbeidzame jaren.

IMG_1259 IMG_1257 CIMG3072 CIMG3068