Linda van Schaik in Nederlands Team

Linda van Schaik uit H2a is een fanatiek basketbalster.
Begonnen bij BOB in Oud-Beijerland, de laatste twee jaren in Rotterdam gespeeld. Ze speelde met haar club Rotterdam Basketbal het afgelopen jaar in de hoogste klasse voor meiden tot en met 18 jaar en is met haar team tweede van Nederland geworden.
Afgelopen zondag is zij geselecteerd voor het Nederlands team. Hieraan is een vrij lang traject vooraf gegaan. Nederland is door de basketbalbond in 5 regio’s verdeeld waaronder de regio west. Linda is enige tijd terug geselecteerd om in dit regioteam mee te spelen.
Gedurende het afgelopen jaar heeft Linda met dit regio team iedere 14 dagen op zondag getraind (los van haar eigen club trainingen) en zijn er een aantal toernooien tegen de andere regio’s gespeeld.
Tijdens deze toernooien heeft de bondscoach een groep van 22 meiden geselecteerd die de afgelopen 3 weken samen (in Amsterdam) getraind hebben. Uit deze groep is het definitieve team van 12 meiden gekozen. Met deze geselecteerde groep worden er nu een aantal wedstrijden tegen andere landen gespeeld. Deze week vindt er een toernooi in Denemarken plaats, waar Linda ook al zal deelnemen. Na dit toernooi staan er nog een aantal trainingen en wedstrijden op het programma,.
Wij wensen Linda komend weekend veel succes toe in Denemarken!

Foto’s van Linda tijdens eerdere wedstrijden met het Nederlands Team:

1 2 3