Ruben 10e op Nationale Chemie Olympiade

Zoals velen van ons reeds weten, heeft Ruben van Baarle uit 6-Vwo deelgenomen aan de titanenstrijd van de Nationale Chemie Olympiade 2015. In het strijdperk traden de 20 beste gladiatoren van Nederland. Hiervan wist Ruben er 10 te verslaan en eindigde dus op een uitmuntende 10e plaats. Tijdens de zeer feestelijke prijsuitreiking in de prachtige Nieuwe Kerk in Middelburg werden alle deelnemers in het bijzijn van ouders en diverse prominenten letterlijk in het zonnetje gezet. Na diverse speeches kreeg iedere deelnemer de verdiende oorkonde, medaille en het prijzenpakket.

Ze hadden een geweldige week achter de rug, waarin hun kennis en kunde flink op de proef werden gesteld. Het kunstmestbedrijf Yara uit Sluiskil was dit jaar de organisator van de Olympiade. Naast de theoretische en praktische toetsen hebben ze o.a. ook Gent bezocht, een boottocht gemaakt, geskied en zeer lekker gegeten. Volgend jaar is de Universiteit van Nijmegen aan de beurt voor de organisatie.

Hoewel Ruben de Internationale Chemie Olympiade in  Bakoe, Azerbeidzjan dus niet gehaald heeft, feliciteren wij hem natuurlijk van harte met dit schitterende resultaat. We hopen volgend jaar weer te kunnen deelnemen met net zulke goede kandidaten.

Ruben