Computational Talent Group bij Nemesys

Wie goed is in programmeren (of aanverwante technieken) kan lid worden van de Computational Talent Group Hoeksch Lyceum. Wie lid is van deze groep is in staat om op hoog niveau een informatica-prestatie te leveren. Dit wordt vastgelegd in een zogenaamde prestatieafspraak.

De groep wordt momenteel gesponsord door het ICT-bedrijf Nemesys uit Oud-Beijerland. Nemesys stelde 3 maart haar faciliteiten en mensen beschikbaar waardoor de leden van de Computational Talent Group een presentatie in het bedrijf zelf konden gegeven over de tussenstand van hun prestatieafspraak. Er werden diverse projecten getoond aan ouders, leerlingen en betrokkenen. Ook aanwezig waren de directeur van Nemesys, de heer de Zwart en onze rector, mevrouw Vroegindeweij.

De getoonde projecten waren heel verschillend. Zo was de een bijvoorbeeld bezig met een begrenzer voor zijn brommer door middel van een mini-computer, Arduino genaamd en was de ander een webshop aan het maken voor het bedrijf van een van zijn ouders. De presentaties waren van een verbluffend hoog niveau. Ouders en aanwezigen gaven veel positieve reacties.

Er zijn ook een aantal brugklassers lid van deze groep. Zij hebben 3 maart hun eerste prestatieopdracht gekregen. De leerlingen beginnen met het maken van een eenvoudige website, wat al moeilijk genoeg is.

Het Hoeksch Lyceum probeert met dit soort initiatieven talent op te sporen en te stimuleren. Als iemand ontdekt ergens goed in te zijn dan heeft dit vaak een positief effect op de schoolprestaties.