Lesnacht 2015

Naamloos

Vrijdag 20 maart 2015, van 20.00 uur tot 08.00 uur

Inschrijven kan van 19 februari t/m 6 maart  met een inschrijfformulier dat je kunt ophalen én weer in kunt leveren in het SIC.

Durf jij het (weer) aan? Blijf dan de hele nacht wakker en zamel geld in voor ons goede doel I.O.P.! 

Het Ilulla Orphan Program is een sponsoringprogramma om weeskinderen in Tanzania naar school te kunnen laten gaan. Ze hebben, mede door onze donaties, al een weeshuis, bibliotheek en een middelbare schoolgebouwd.

Je volgt de hele nacht verschillende workshops volgens een persoonlijk rooster en laat je daarvoor sponsoren door familie, vrienden en buren. We sluiten de nacht af met een ontbijt.
De Lesnacht is bedoeld voor leerlingen die het een uitdaging vinden om de hele nacht wakker te blijven en leuke workshops te volgen voor het goede doel. Je geeft je in tweetallen of alleen op en je mag jullie/jouw voorkeur voor de workshops aangeven.
Om mee te mogen doen moet je na inschrijving minimaal 50 euro ophalen aan sponsorgeld.

Om je aan te melden moet je een inschrijfformulier ophalen en weer inleveren in het SIC. Je krijgt daarna een sponsorenvelop waarmee je langs familie, bekenden en buren gaat om te vragen of zij je willen sponsoren voor de hele Lesnacht.

1

Workshops (onder voorbehoud)

1

Inschrijven:

Om je aan te melden moet je het inschrijfformulier  invullen en laten ondertekenen door je ouders. Je mag alleen of met zijn tweeën meedoen. Op het inschrijfformulier geef je aan welke workshops jij graag wilt doen.

Sponsorenvelop:
Na inschrijven krijg je een sponsorenvelop en hiermee ga je langs jouw familie, bekenden en buren om te vragen of zij je willen sponsoren voor de hele Lesnacht.
Je kunt natuurlijk ook klusjes doen of bijvoorbeeld cakejes verkopen.
Je deelname is gratis, maar je moet minstens 50 euro ophalen voor het goede doel.

De sponsorenvelop -met inhoud- moet donderdag 19 maart weer ingeleverd zijn in het SIC.

Goede doel:
Het goede doel, waar we het allemaal voor doen is het Ilula Orphan Program (I.O.P.) in Tanzania. Het I.O.P is een sponsoringprogramma om weeskinderen in Tanzania naar school te kunnen laten gaan. Mede door onze acht eerdere Lesnachten (totale opbrengst: 63.155 euro) hebben zij al een weeshuis voor meisjes, een middelbare school en een bibliotheek:The Holland House of Books gebouwd. Met de opbrengst van dit jaar wil het I.O.P. graag elektriciteit aanleggen in de bibliotheek.
Op het informatiebord (op de begane grond tussen de toiletten en de conciërge) en op www.IOPNederland.nl vind je meer informatie over dit goede doel.

Rooster:
Je persoonlijke rooster is vanaf woensdag 18 maart af te halen in het SIC en staat dan ook op deze website. Om overzicht te kunnen bewaren, moet je je aan dit persoonlijke rooster houden en mag je ook niet onderling ruilen.

Schema Lesnacht:

TijdenActiviteit
20.00 tot 21.00 uur1e workshop ronde
21.00 tot 22.00 uur2e workshop ronde
22.00 tot 23.00 uur3e workshop ronde
23.00 tot   0.00 uur4e workshop ronde
  0.00 tot   0.30 uurPauze
  0.30 tot   1.30 uur5e workshop ronde
  1.30 tot   2.30 uur6e workshop ronde
  2.30 tot   3.00 uurPauze
  3.00 tot   4.00 uur7e  workshop ronde
  4.00 tot   5.00 uur8e  workshop ronde
  5.00 tot   5.30 uurPauze
  5.30 tot   6.30 uur9e  workshop ronde
  6.30 tot   7.15 uur10e workshop ronde
  7.15 tot   8.00 uurontbijt + bekendmaking bedrag

Veel gestelde vragen:

 • Als je meedoet, heb je vrijdag 20 maart dan gewone lessen?
  Ja, het is een gewone lesdag. De Lesnacht begint pas om 20.00 uur ’s avonds.
 • Moet ik minimaal 50 euro sponsorgeld ophalen?
  Je gaat een enorme uitdaging aan, die 12 uur duurt. Tijdens de nacht krijg je te gekke workshops en een ontbijt, waarvoor je niet hoeft te betalen. Iedereen werkt kosteloos mee, om zoveel mogelijk geld op te kunnen halen voor het goede doel.
  Je betaalt deze 50 euro zelf niet, maar gaat langs buren, familie,  je doet klusjes of verkoopt cakejes om het geld bij elkaar te krijgen.
 • Wie organiseren de Lesnacht?
  Meneer Langendoen en mevrouw Derksen hebben de leiding en worden daarbij ondersteund door de leerlingenraad. Verder komen er veel docenten van binnen en buiten de school workshops geven. De ouderraad sponsort en helpt ook mee.
 • Bij wie kan ik, of mijn ouders terecht voor vragen?
  Bij meneer Langendoen en mevrouw Derksen