Jongerendebat ‘Een vlucht regenwulpen’

Een vlucht regenwulpen

Bijna alle leden van onze debatclub zullen vrijdag 21 november acte de presence geven tijdens het jongerendebat over Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart. In de raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland wordt ook dit jaar de leesactie Nederland leest afgesloten met een debat tussen de jongeren en een paar bekende Hoeksche Waarders als Merijn van den Hoogenhoff (Beheerder van Klein Profijt).

Debatleider is leesgigant Conny Reijngoudt van Bureau Lees en zo uit Gouda. Onder toeziend oog van Miranda den Tuinder (raadslid in Cromstrijen) in de rol van juryvoorzitter en twee strenge juryleden wordt in twee ronden gedebatteerd over het beroemde boek van Maarten ’t Hart. Noor van Ommen, de winnares van vorig jaar, zal haar titel met verve verdedigen.

Een ieder is van harte welkom om het debat bij te wonen. Het begint om 14.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 6). Wil je het boek nog snel even lezen, dan kan je bij mevr. Beverwijk of in de bibliotheek een exemplaar ophalen.

De week erna, op vrijdag 28 november, is het NK Debatteren voor scholieren in Hilversum. Aan deze wedstrijd doen 6 van onze debaters uit de bovenbouw mee. Het lagerhuisdebat is pas op zaterdag 6 maart in Den Haag.

Carla Beverwijk
docent Nederlands