Debatgroep naar Jongerenlagerhuis

Felle debatten en indrukwekkende speeches bij het Jongerenlagerhuis

Net voor de voorjaarsvakantie heeft het debatteam meegedaan met de provinciale voorronde van het Jongerenlagerhuis, georganiseerd door de VARA en Hope XXL. Om 8.00 uur vertrokken Babette Mol (G2), Anna de Koning (G3), Julian in ’t Veld(V4), Victor Schonk(V4), Amanda vd Beek(V4), Eva Vermeiren (V4), Noelle Lageweg (V5), Sophie Bochoven (V5), Nathelie Pot (V5) en Zijnab Zia (V5) naar het Provinciehuis in Den Haag. Noor van Ommen (G2) en Jesse Blaauw (G2) gingen mee als reservedebaters. 

We waren in een zware poule ingedeeld met naar wat later bleek de winnende school van de dag. Dit betekent dat ons team het niet gemakkelijk heeft gehad, maar de leerlingen hebben zich goed verweerd. Helaas werd een van de debaters ziek, waardoor Noor voor haar is ingevallen. Goed dat we reservedebaters hadden meegenomen. 

Samen met coach Daniel Amesz heeft het team in korte tijd meer dan 12 stellingen voorbereid over zeer diverse onderwerpen, zoals: Het aantal uren Engelse les op de middelbare school moet worden verdubbeld en De glastuinbouw in Zuid-Holland heeft geen toekomst meer.  Daarnaast zijn twee speeches van 2,5 minuut voorbereid. Anna heeft de zogenaamde provinciale rede voor haar rekening genomen over de voorbeeldfunctie van Zuid-Holland. De V-rede van Sophie ging over de toekomst van jongeren. 

We willen graag dhr. De Vries bedanken voor zijn ondersteuning en mevr. Morang voor het rijden van het team.

Carla Beverwijk


foto’s dhr. J. de Vries