Talentklassen

Op het Hoeksch Lyceum kies je je eigen talentklas. Wij bieden uitdagende projecten, waaraan je zeker plezier zult beleven en waarmee je een stevige basis legt voor de bovenbouw.

Iedere brugklasser kiest een van de talentklassen: de Sportklas, de Kunstklas, de ICT-Scienceklas of Business.

Binnen de talentklassen is er extra veel ruimte voor vakken die jouw interesse hebben. Zo bieden we je de mogelijkheid om je talenten verder te ontwikkelen en werk je aan 21ste-eeuwse vaardigheden (samenwerking, communicatie, ICT gebruik, sociaal en/of cultureel bewustzijn inclusief burgerschap,  creativiteit, kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden en productiviteit). Naast denken, staat ook het doen en experimenteren centraal. je werkt veel samen en leert reflecteren.

De talentklas volg je 3 lesuren per week en heeft een vervolg in het tweede en derde leerjaar. Alle extra uren voor deze talentklassen vallen binnen het normale programma. De talentklassen zijn voor ieder niveau.

De vakken beeldende vorming en sport kun je kiezen als examenvak en Business bereidt voor op het IBC en het Econasium.

De Kunstklas werkt in verschillende periodes aan bijvoorbeeld muziek, dans, film of toneel. Maar ook beeldende kunst zoals werken met klei, verf, tekenmateriaal of het werken aan decors en  fotografie kan aan bod komen.
Er is zowel aandacht voor de expressieve als voor de creatieve vormen van kunst. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en technieken waardoor er veel ruimte ontstaat om te verdiepen door middel van ervaren en doen.

De ICT-Scienceklas houdt zich bezig met onderzoeken, ontwerpen en ontdekken.
Tijdens de verschillende lessen is er aandacht voor wetenschap en onderzoek in onze nieuwe BiNaSk-vleugel: uitvinden hoe dingen werken en zelf proefjes doen!

Techniek en ICT zijn ook onderdeel van de lessen, waarin bijvoorbeeld wordt geleerd hoe je games, apps en websites maakt. Daarnaast ga je aan de slag met legorobots en onze 3D-printer.

De afwisseling van bewegen en leren werkt stimulerend en daarom biedt de Sportklas een gevarieerd en intensief sportprogramma met aandacht voor vaardigheden als samenwerken, leidinggeven, coachen en organiseren. De Sportklas wordt voortgezet in leerjaar 2 en 3 en krijgt in de bovenbouw een vervolg met LO2 en BSM als examenvak.
Het Hoeksch Lyceum beschikt over een riante sportaccommodatie, waaronder twee gymzalen, een sporthal met klimwand, een fitnessruimte en een groot sportveld.
Aan de Sportklas zijn extra kosten verbonden voor de sportkleding en de huur van extra sportaccomodaties, gastdocenten en extra materiaal.
Meer informatie over de Sportklas vind je hier.
Flyer Sportklas (jan 2017)

In de Businessklas volg je het Junior-IBC (International Business College) programma en leer je alles over de wereld van het ondernemen.
Met de opzet ‘learning by doing’ zet je zelfs een eigen onderneming op en leer je hoe je een eigen bedrijf runt.
Doordat we ook samenwerken met het bedrijfsleven is alles gericht op de dagelijkse praktijk. je leert zelfstandig werken, onderzoeken, samenwerken, communiceren en presenteren.
Na de Businessklas kun je verder met het IBC of kiezen voor het Econasium.

Flyer Business (jan 2017)

Laatste wijziging op 19 februari 2017