Schrijver Jeroen Aalbers

Jeroen Aalbers, voormalig leerling van het Hoeksch Lyceum, destijds nog ‘de RSG’,  is één van Nederlands bekendste kinderboekenschrijver.

In 2005 werd hij, hoewel hij nog geen ervaring had op dit vlak, door een vriend gevraagd een proeftekst in te leveren voor een nieuw te starten reeks kinderboeken. Aalbers nam de opdracht aan en schreef in één nacht het verhaal Poespoes de lampenkapkat, over een kat met een anti-krabkraag om. De tekst werd goedgekeurd en Aalbers werd gevraagd de vaste schrijver te worden van de serie Borre.  Sindsdien schreef hij meer dan 100 verhalen over Borre, waarvan de eerste op Jeroen Aalbers 1kleuterniveau waren en het niveau opliep tot bovenbouwniveau. De Borre-boekjes maken deel uit van de Gestreepte Reeks.  Het eerste deel van de serie wordt jaarlijks in een oplage van 500 duizend exemplaren gratis verspreid over alle scholen. De overige boekjes worden verspreid in een oplage van zo’n 14 duizend stuks per boekje. Op dit moment is de serie compleet voor alle groepen van de basisschool.

Dit interview met hem stond op 12 februari 2015 in het AD:

Jeroen Aalbers 2

Jeroen Aalbers 9 Jeroen Aalbers 3Jeroen Aalbers 4