Reizen en excursies

Op het Hoeksch Lyceum worden voor alle leerjaren buiten de lessen om leuke en interessante activiteiten georganiseerd. Ook tijdens deze buitenschoolse activiteiten dragen we zorg voor de leerlingen en gelden dus de schoolregels van het Hoeksch Lyceum (zie ook ons excursieprotocol).

Meer informatie over reizen en excursies is te vinden onder Leerlingen
Excursies en werkweken
Excursies en werkweken horen bij het schoolleven.
Leerlingen en docenten leren elkaar van een andere kant kennen, wat weer kan bijdragen aan een goede sfeer in de klas of groep. De brugklassen hebben aan het begin van hun schoolloopbaan introductiedagen. Deze dagen zijn gevuld met enkele voorlichtingslessen en gezamenlijke activiteiten. Aan het einde van dat leerjaar volgt een afsluiting met alle brugklassen gezamenlijk. De laatste jaren bestond de afsluiting uit een dag naar de Efteling.Op het programma staat verder nog een dagexcursie.

Tijdens het tweede leerjaar gaan de leerlingen op werkweek. Ook voor de leerlingen van de tweede en hogere klassen worden excursies georganiseerd door de diverse vaksecties.

In de bovenbouw worden outdoor sportdagen georganiseerd.
Leerlingen uit mavo 3, havo 4 en atheneum/gymnasium 5 kunnen kiezen voor een buitenlandse reis naar Berlijn, Londen of Parijs.
Als je eindexamen doet in het vak Beweging, Sport en Maatschappij ga je op survival in de Ardennen.
Per jaar worden de bestemmingen vastgesteld.
Leerlingen van het gymnasium gaan in klas vijf elk jaar een week naar Rome.

Skireis
Jaarlijks wordt er gedurende de voorjaarsvakantie door de sectie lichamelijke opvoeding een wintersportreis naar Oostenrijk georganiseerd.
Leerlingen uit de bovenbouw (vanaf het 3e leerjaar) kunnen tijdens deze week skiën of snowboarden.
Een sportieve en gezellige beleving die een uitstraling kent over de grenzen van deze vakantie heen!

Culturele excursies en workshops op school
Geregeld bezoeken leerlingen van het Hoeksch Lyceum onder begeleiding van docenten concerten, dans- en theatervoorstellingen. Regelmatig komen artiesten en gastdocenten naar school voor het geven van workshops.
Naar aanleiding van theatervoorstellingen voor de onderbouw worden bepaalde thema’s bespreekbaar gemaakt in de studielessen. Zo waren er het afgelopen schooljaar interactieve voorstellingen over pesten, internetgedrag en alcoholgebruik.

Laatste wijziging op 15 september 2016