mavo

De mavo-opleiding, ook wel vmbo-TL, duurt in totaal vier jaar en geeft toegang tot MBO-opleiding niveau 4.
De leerlingen doen in zes algemene vakken examen. Aan het einde van het derde leerjaar maken leerlngen eenkeuze uit een van de vier sectoren:

– Economie
– Zorg en Welzijn
– Techniek
– Landbouw

Binnen een sector bestaat elk vakkenpakket uit drie delen: het gemeenschappelijk deel (Nederlands, Engels, maatschappijleer en lichamelijke opvoeding), het sectordeel en het vrije deel. Bij alle keuzemomenten wordt intensieve begeleiding geboden.
In de 3e en 4e klas is een zogenaamde “beroepenoriëntatie” verplicht en lopen de leerlingen een week stage buiten onze school.

Meer informatie over:
Doorstroom van mavo 4 naar havo 4

Ieder schooljaar zijn er verschillende informatieavonden voor de ouders van de leerlingen uit de mavo-klassen.

De decaan van de mavo-afdeling heeft tijdens de informatieavonden een presentatie gegeven.
Klik op onderstaande link voor deze presentatie:

Mavo-3 informatieavond
Mavo-4 informatieavond

Voorlichting ouders klas 2 vakkenpakketkeuze januari 2017

Open dagen schooljaar 2016-2017 MBO onderwijs:
Opendagenposter MBO 2016_2017

Laatste wijziging op 22 januari 2018