Sportklas

De Sportklas op het Hoeksch Lyceum: een talentvolle, ambitieuze en succesvolle combinatie.

Door middel van de sportklas bieden wij de mogelijkheid om jouw sportieve talenten te ontwikkelen. Het is onze overtuiging dat de combinatie van bewegen en leren heel stimulerend werkt.
De Sportklas is voor mavo-, havo- en vwo leerlingen (ook in de gemengde klassen) en wordt na de brugklas voortgezet.
Mavo leerlingen kunnen in  het 3e en 4e leerjaar dan kiezen voor 2 uur extra L.O. bovenop de twee reguliere uren. In deze leerjaren noemen we deze extra uren dan weer L.O. 2.
Havo leerlingen kunnen in het 3e jaar kiezen voor twee uur extra sport (vier uur in plaats van 2 uur), in het 4e en 5e leerjaar zelfs voor drie uur extra sportlessen. In deze leerjaren noemen we deze extra uren dan BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij).
Vwo leerlingen kunnen in het 3e en 4e leerjaar ook kiezen voor de Sportklas. In het 3e leerjaar geeft dit 2 extra uren sport, in het 4e leerjaar zelfs drie uur extra (hier noemen we dit ook BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij).
Het Hoeksch Lyceum beschikt over een riante sportaccommodatie, waaronder twee gymzalen, een sporthal met klimwand, een fitness ruimte en een groot sportveld.

De combinatie van Sporten en Leren werkt stimulerend!

Zes uur sport!
In de Sportklas krijg je de eerste twee brugklasjaren twee keer zoveel sport als in een gewone klas. Zes uur in plaats van de gebruikelijke 3 lesuren (2e jaar 5 uur in plaats van de gebruikelijke 2 lesuren). Verder is de Sportklas een gewone brugklas en zit je de meeste uren van de week dus gewoon in de schoolbanken, krijg je huiswerk en toetsen.
De drie extra uren sport zorgen niet voor een langere schooldag.

SportKlas helpt om zelfverzekerd te zijn!

Is de Sportklas iets voor jou?
De sportklas is bedoeld voor leerlingen die gek zijn op sport, een redelijke bewegingsvaardigheid en een goede, sportieve instelling hebben.
Een sportklas leerling is allround en kan uit de voeten met verschillende sporten, maar het is echt geen vereiste om ‘topsporter’ te zijn.
Het basisprogramma van de lessen bewegen en sport is gelijk aan dat van de andere klassen, maar er wordt veel dieper op de lesstof ingegaan en er wordt met meerdere sporten kennis gemaakt zoals:

• skiën
  • snowboarden
  • schaatsen
  • zelfverdediging
  • American Footballsportklas 1e jaar 12 nov. 2014 (12)
  • fitness
  • en nog veel meer…..

Klimertificaat AD 9 dec 2015

Clinics
Er worden veel extra activiteiten aangeboden, meestal in de vorm van een clinic of  sportoriëntatie, zowel binnen als buiten de school.
Bij een clinic worden professionele coaches/trainers ingeschakeld om een speciale sport onder jouw aandacht te brengen. We bezoeken ook sportwedstrijden en er komen beroemde sporters bij ons op school.

Sportklasleerlingen bij ABN AMRO Tennistoernooi

Lees hier hoe leerlingen deze dag hebben ervaren:
Sportklas krijgt clinic 5 febr 2014 (AD)
Naast bewegen
We besteden speciale aandacht aan samenwerken, hulpverlenen, organiseren, doorzetten, leidinggeven, coachen en gezondheid.
Naast de praktijklessen vinden er ook theorielessen plaats waarin onder andere de volgende onderwerpen behandeld worden:

• blessure preventie
  • EHBO
  • gezondheid
  • conditieleer
  • hygiëne

Sportklas en het vervolg

Sportfolio
Van veel activiteiten in de SportKlas maak je een verslag, waar je ook een beoordeling van de docent voor krijgt. Zo bouw je een (digitaal) sportfolio op.

Hoe gaat de plaatsing in een Sportklas?
Je kunt  je aanmelden met een gewoon aameldingsformulier waar je op aankruist dat je belangstelling hebt voor de Sportklas.

Zijn er kosten verbonden aan de Sportklas?

Aan de leerlingen van de Sportklas wordt een speciale aanvullende vergoeding gevraagd. Voor schooljaar 2017-2018 is dit  € 175.-.  Dit bedrag wordt o.a. besteed aan reiskosten, sportklas-shirt (1e jaar), sportklas-trui (2e jaar), sportklas-trainingspak (3e jaar), huur van accomodaties, bezoek aan evenementen en het inhuren van gekwalificeerde trainers.

Flyer Sportklas (jan 2017)

Sportclinic met een diepere boodschap Kompas 7 dec. 2012

Sportklas in de uitzending van Hart van Nederland: hoekschlyceum.nl/in-hart-van-nederland/

De sportklas was twee jaar terug te zien in het Jeugdjournaal van de NOS!
Klik hier om de uitzending te kunnen bekijken.

Enkele buitenschoolse activiteiten in de afgelopen periode:

Boetius en Kongolo in sportklas 8 april 2014 (48)

Kongolo en Boëtius geven voetbalclinic (mrt 2014)

Klik hier voor de flyer van de SportKlas

Laatste wijziging op 19 februari 2017