Lego League

Het Hoeksch Lyceum doet jaarlijks met een aantal teams mee aan de First Lego League. Deze wedstrijd wordt in de hele wereld gehouden.
De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen.

  1. Er moet een robot gebouwd en geprogrammeerd worden die allerlei missies moet volbrengen. Deze missies zijn in de hele wereld gelijk.
  2. Er moet een onderzoeksproject gedaan worden. Ieder jaar met een ander thema (zónder Lego).
    De afgelopen jaren hebben leerlingen creatieve oplossingen moeten bedenken voor diverse onderwerpen als “Food Factor” (voedsel-besmetting), “Senior Solutions” (ouderen in de samenleving) of “Nature’s Fury” (natuurrampen).

De eerste ronde is deRijnmond finale. Hieraan doen 35 teams mee van scholen uit de regio Rijnmond. De beste 3 á 4 teams mogen door naar de volgende ronde.
De tweede ronde is de Benelux finale. De laatste 7 jaar is daar altijd een team van onze school bij geweest.|
De derde ronde is een internationaal toernooi. Dit kan de wereldfinale in Amerika zijn, maar er is ook altijd een Europese finale en soms ook een Aziatische finale.

In 2010 is een team van onze school (Viva la Verde) in de wereldfinale terecht gekomen!

9 december 2016 heeft het Legoteam Hound’s Hybride meegedaan aan de First Legoleague. Hierbij is een eerste plaats behaald in het project ‘Onderzoek’. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van ons legoteam: https://www.facebook.com/houndshybride

15369746_1321763484540507_545524795_o

Laatste wijziging op 9 december 2016