Reizen en Excursies

Op het Hoeksch Lyceum worden voor alle leerjaren buiten de lessen om leuke en interessante activiteiten georganiseerd. Ook tijdens deze buitenschoolse activiteiten dragen we zorg voor de leerlingen en gelden dus de schoolregels van het Hoeksch Lyceum.

Excursies en werkweken horen bij het schoolleven. Zij hebben niet alleen een educatieve functie.
Leerlingen en docenten leren elkaar ook van een andere kant kennen, wat weer kan bijdragen aan een goede sfeer in de klas of groep. De brugklassen hebben aan het begin van hun schoolloopbaan introductiedagen. Deze dagen zijn gevuld met enkele voorlichtingslessen en gezamenlijke activiteiten. Aan het einde van dat leerjaar volgt een afsluiting met alle brugklassen gezamenlijk.
Op het programma staat verder nog een dagexcursie.

Tijdens het tweede leerjaar gaan de leerlingen op werkweek. Ook voor de leerlingen van de tweede en hogere klassen worden excursies georganiseerd door de diverse vaksecties.

In de bovenbouw worden outdoor sportdagen georganiseerd.
Leerlingen van de hogere leerjaren maken ook langere reizen.  Leerlingen uit mavo 3, havo 4 en atheneum/gymnasium 5 kunnen kiezen voor een reis naar Berlijn, Londen of Parijs of Barcelona.
Leerlingen die eindexamen doen in het vak BSM (Beweging, Sport en Maatschappij) kunnen op survival in de Ardennen.
Per jaar worden de bestemmingen vastgesteld.
Leerlingen van het gymnasium gaan in klas vijf elk jaar een week naar Rome.

Skireis

Jaarlijks wordt er gedurende de voorjaarsvakantie door de sectie lichamelijke opvoeding een wintersportreis naar Oostenrijk georganiseerd.
Leerlingen uit de bovenbouw (vanaf het 3e leerjaar) kunnen tijdens deze week skiën of snowboarden.
Een sportieve en gezellige beleving die een uitstraling kent over de grenzen van deze vakantie heen!

Culturele excursies en workshops op school
Geregeld bezoeken leerlingen van het Hoeksch Lyceum onder begeleiding van docenten concerten, dans- en theatervoorstellingen. Regelmatig komen artiesten en gastdocenten naar school voor het geven van workshops. Naar aanleiding van theatervoorstellingen voor de onderbouw worden bepaalde thema’s bespreekbaar gemaakt in de studielessen. Zo waren er het afgelopen schooljaar interactieve voorstellingen over pesten, internetgedrag en alcoholgebruik.

Laatste wijziging op 28 september 2016