Leerlingen krijgen Business School certificaten uitgereikt

Afgelopen woensdagavond hebben de havo -5 leerlingen van het International Business College van het Hoeksch Lyceum het IBC jaar succesvol afgerond met een presentatie over het jaarverslag van hun eigen onderneming.

Samen met zes leerlingen van het Melanchton College uit Bergschenhoek  presenteerden zij bij Hogeschool Rotterdam  Kralingse Zoom aan familie, docenten van HRO en andere belangstellenden de resultaten van een jaar  kennis en ervaring opdoen bij het IBC.  Door het volgen van colleges op het Hoeksch Lyceum  en aan de Hogeschool Rotterdam,  gegeven door vakdocenten, ondernemers en specialisten op verschillen bedrijfseconomische terreinen, hebben de leerlingen van het International Business College kennis genomen van alle aspecten van ondernemerschap. Het laatste half jaar hebben ze deze kennis in de praktijk gebracht door het oprichten van een Junior  onderneming en het verkopen van producten zoals stressballen en telefoonbeschermhoesjes aan verschillende doelgroepen. Het startkapitaal werd verkregen door het uitgeven van aandelen.
Ook de aandeelhouders waren tijdens de feestelijke slotavond op de Hogeschool Rotterdam aanwezig om hun winst op te halen.

Na afloop kregen de leerlingen een certificaat van de Hogeschool Rotterdam  en  een certificaat van de Vecon Business School. Over enkele weken ontvangen ze ook nog een certificaat van de Stichting Jong Ondernemen, nadat hun onderneming is geliquideerd.

Laatste wijziging op 3 april 2014