Leerlingen in debat met PvdA-voorzitter Spekman

Woensdagmiddag 18 mei kwam landelijke partijvoorzitter van de PvdA dhr. Spekman naar onze school om in debat te gaan met ca. 25 leerlingen uit 4 havo en vwo 4. De afdeling Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee van de PvdA heeft Spekman uitgenodigd voor een werkbezoek aan onze regio. Onderdeel van dit bezoek was een debat met jongeren over de toekomst van de Hoeksche Waard in de meest brede zin. Het debat had de opzet van het programma College Tour. 

Het debat werd gehouden in de aula. De volgende drie onderwerpen kwamen aan bod:
– politiek dichtbij,
– leefbaarheid van de Hoeksche Waard in relatie met herindeling,
– duurzame energie in relatie tot windmolens. 

Ieder onderwerp werd kort ingeleid, hierna konden de leerlingen met groene en rode kaarten aangeven of ze voor of tegen de stelling zijn. De gespreksleider, oud-leerling Jelle Stelpstra ( en PvdA gemeenteraadslid in Korendijk), vroeg de leerlingen naar de achtergrond van hun keuze om vervolgens in gesprek te gaan met Hans Spekman over het betreffende onderwerp. Hierna konden de leerlingen ook vragen stellen aan Hans Spekman. Tot slot lieten de leerlingen met behulp van de rode en groene kaarten zien of ze van mening zijn veranderd. 

De leerlingen hebben zich zelf voor dit debat op kunnen geven. Docent dhr.  Gijben heeft de leerlingen een korte update gegeven van wat er op politiek gebied allemaal speelt op ons mooie eiland. 
We zien dit debat als een goede voorbereiding op het grote debat van maandagmiddag 13 juni. Dit debat, georganiseerd door de provincie, zal ook gaan over de toekomst van de Hoeksche Waard. Naast ca. 120 leerlingen zijn hiervoor ook de burgemeesters en wethouders van de Hoeksche Waard uitgenodigd.

Laatste wijziging op 1 juni 2016