IBC nieuws

Vanaf 1 december zijn vijf IBC –bedrijven begonnen met de eerste verkoopperiode. Hieronder stelt een aantal bedrijven zich voor.

Style BV

Binnenkort gaan wij als IBC-groep onder de naam ‘Style BV’  in de aula armbanden en digitale horloges verkopen. Ben je geïnteresseerd in kleurrijke armbandjes of juist in een chique horloge? Kom dan zeker bij ons kijken! Wij zullen onze producten presenteren op een stand waar je kunt passen en zien welke armband of horloge het best bij jou past. Tot snel!

1        2

KeyFinderCompany

Onze onderneming heet KeyFC en wij verkopen Keyfinders. Dit zijn zoekapparaatjes die ervoor zorgen, door middel van een app of knopje, dat je je sleutels of andere objecten nooit meer kwijtraakt!

Hierdoor zal je gemakkelijk je spullen terugvinden en dat scheelt heel veel tijd met het zoeken ernaar.

Wij verkopen twee verschillende types. De ene werkt via een app die je moet downloaden op je smartphone. Deze heeft een ver bereik en kost slechts €4,99.

Het andere type werkt door middel van een knopje op een bijgeleverd klein apparaatje en kost slechts €2,99.

We hopen jullie allemaal snel te zien bij een van onze leden om een Keyfinder te kopen.

Door: Jessie van ’t Hoff, Jeroen Ellermeijer, Megan Sissing, Eva Wegman en Sven Lakerveld

Snap4Cap

Als student op het Hoekschlyceum zal je vast wel eens in aanraking zijn gekomen met het frisdrankautomaat. Je koopt een blikje en voor je het weet gaat de bel, en nu?

Wij van Snap4Cap hebben hier de oplossing voor. Met ons nieuwe product veranderen wij jouw blikje in een flesje in een handomdraai voor maar €1,49!

Binnenkort verkrijgbaar in de aula tijdens de 1e en 2e pauze.

Voor meer info mail ons op; ibconderneming@gmail.com

Good4gifts

Goedendag, wij zijn Good4gifts en binnenkort gaan wij voor het vak IBC ons product “Mugs” verkopen. Ons product bestaat uit een krijtbord mok met gratis krijtje, een stylus-balpen, een potlood met gum en stickie notes. Wij pakken dit leuk in en kunnen er voor u een persoonlijke boodschap aan toevoegen. Ideaal dus als cadeau voor de feestdagen en om iemand een warm hart toe te dragen.

Warmup

Voor het vak IBC gaan wij een onderneming opzetten en gaan thermosflessen en thermosbekers verkopen! Deze thermosflessen zijn 24 cm lang,  met een diameter van 8 cm en  een inhoud van 0,5 liter. Ze zijn dus kleiner dan het normaal formaat thermosfles en hierdoor zijn ze veel makkelijker mee te nemen en uit te drinken. Je kunt hier bijvoorbeeld thee, koffie maar ook warme chocolade melk, soep of zelfs noedels in doen. Met onze 1thermosproducten kan je dus op elk moment van de dag iets warms drinken. Super lekker voor op een koude winterdag!

Tip: leuk cadeautje voor  Kerst.

Indien u interesse heeft kunt u ons aanspreken of mailen. E-mail: Warmup2015ibchl@gmail.com

Groetjes , Calvin van den Oudenalder Hannes van Bellen Kim van der Maas Robbin Lottering

Presentaties IBC leerlingen bij HRO

Vrijdag 13 november 2015 hebben de IBC leerlingen hun ondernemingsplannen gepresenteerd bij Hogeschool Rotterdam in het WTC –gebouw.

Na een kort college van docente de Gier van HRO waren de vijf groepen van het Hoeksch Lyceum aan de beurt.   In hun “business” kleding kwamen ze zeer professioneel en overtuigend over. De presentaties waren door alle groepen goed voorbereid en werden perfect uitgevoerd, waarbij duidelijk was, dat ze de opmerkingen van een eerder college over presenteren, ter harte hadden genomen.  De beoordelingen van mevr. van Herwaarden, docente Small Business,  waren zeer positief.
Het Hoeksch Lyceum kan weer trots zijn op deze groep leerlingen, wat betreft de inzet en de attitude.

Na de presentaties van de andere VO-school, het Melanchton College uit Bergschenhoek, volgde nog een inspirerend college van dhr. Andeweg, onderwijs manager bij HRO, maar nu weer even optredend als gastdocent voor het vak “Sales”.  Met de tips van dhr. Andeweg kunnen de leerlingen hun producten nog beter en sneller aan de man of vrouw brengen.

De eerste orders zijn al geplaatst.

IBC leerlingen Hogeschool Rotterdam 2 nov 2015

IBC leerlingen Hogeschool Rotterdam nov 2015

International Business College

21 leerlingen  uit havo -5 zijn de afgelopen maand begonnen aan het 2e halfjaar van het International Business College. Deze periode staat in het teken van het ondernemingsplan. De leerlingen hebben in groepjes van 4 een bedrijf opgericht en een product uitgezocht, dat ze de komende tijd in de markt gaan zetten. Voordat dit mogelijk is, moet er een goed businessplan geschreven worden om potentiële aandeelhouders makkelijk te overtuigen. Om de leerlingen te ondersteunen bij de verschillende onderdelen van het businessplan krijgen ze de komende tijd hulp van buitenaf:

2 oktober: Gastcollege dhr. de Koning eigenaar Marketingbureau IBC

9 oktober: Colleges op Hogeschool Rotterdam over “marktonderzoek” en “marketing”

16 oktober: Workshop Presenteren van een professioneel bedrijf uit Rotterdam “PresentationProfs”

Na de herfstvakantie zullen de leerlingen hun ondernemingsplan presenteren en aan de slag gaan met de uitvoering.

Het International Business College is elke vrijdagmiddag van half twee tot vier uur.

Laatste wijziging op 14 december 2015