Hoeksch Lyceum leerlingen beste beleggers

Hoeksch lyceum leerlingen beste beleggers van Nederland bij “Scholenstrijd”.

Een aantal leerlingen van het Hoeksch Lyceum International Business College hebben “Scholenstrijd”, een landelijke beleggingscompetitie voor scholieren, gewonnen. Dit is voor het Hoeksch Lyceum de derde keer dat het Hoeksch Lyceum de overwinning opeist.

In november en december hebben de leerlingen met een fictief vermogen van € 100.000,- per leerling geprobeerd, door het beleggen in aandelen van de AEX en AMX op de Amsterdamse beurs, een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Na de beurs werd op 9 december bepaald welke scholier en welke groep het hoogste rendement hadden behaald in zes weken. Landelijk deden er 354 groepen met in totaal 3965 deelnemers mee. Uiteindelijk was de groep van het Hoeksch Lyceum de groep met het hoogste rendement, meer dan 6%. Hiermee hebben ze een masterclass over

beleggen van de profs van Kempen & Co gewonnen. In de masterclass krijgen de leerlingen antwoord op de vragen: hoe gaan professionele beleggers te werk, hoe ziet hun werkdag aan de Amsterdamse Zuid-as eruit, waar letten zij op bij het selecteren van een aandeel, fonds of obligatie, wat moet je juist niet doen bij beleggen? De leerlingen van het Hoeksch Lyceum kunnen hier ervaren hoe het eraan toegaat bij een echte vermogensbeheerder. De leerlingen hebben er zin in.

img_scholenstrijd

Laatste wijziging op 1 september 2017