Verschillende brugklassen

Op het Hoeksch Lyceum heb je veel verschillende brugklassen.

Om te bepalen in welke brugklas jij komt, nemen we contact op met je basisschool. Het allerbelangrijkste vinden we namelijk het advies dat jouw juf of meester van de basisschool geeft. Hij/zij kent jou heel goed en weet dus welk niveau het best bij jou past.

Wij hebben brugklassen op verschillende niveaus: naast aparte mavo, havo, atheneum en gymnasium klassen zijn er ook gecombineerde brugklassen: mavo-havo en havo-atheneum. Deze gecombineerde klassen hebben wij in het eerste, maar ook in het tweede jaar. Wij bieden jou zo de kans je te ontwikkelen.

Omdat we op het Hoeksch Lyceum een verlengde brugperiode hebben, kunnen we jou dus echt onderwijs ‘op maat’ aanbieden!

Gedurende deze twee jaar bepalen we in overleg de beste leerroute voor iedere leerling.

Leerroutes

Vanaf de eerste klas kun je op het Hoeksch Lyceum een volwaardige gymnasiumopleiding volgen en afsluiten.
In de gymnasiumbrugklas krijg je, naast de vakken die iedereen volgt, twee uur Latijn. In deze lessen maak je kennis met deze taal en leer je o.a. veel over mythologie.
In de tweede klas krijgen je als Gymnasiast ook het vak Grieks.

Op het gymnasium zijn er speciale excursies, die te maken hebben met de klassieke oudheid. Absoluut hoogtepunt is de Rome-reis in het vijfde jaar.

Verveel jij je weleens in de klas en vind je de leerstof vaak te makkelijk? Voor de begaafde leerlingen op het Vwo hebben wij een speciale didactiek, bedoeld voor leerlingen die sneller door de stof gaan en daarnaast andere uitdagingen willen.
Vanaf de eerste klas worden er verdiepende opdrachten en verrijkende projecten aangeboden. Voorbeelden hiervan zijn the First Lego League, Media & Nieuws en een Science project over licht. Als je met deze projecten mee doet, heb je een extra lesuur in je rooster waarin deskundigen je uitleg geven en begeleiden.

Vanaf de derde klas is het mogelijk om een persoonlijk, op jou toegesneden project uit te voeren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Wiskunde-D en een module via Academic Experience (Open Universiteit).

Laatste wijziging op 17 januari 2018