Groep 8

Komend schooljaar stap je waarschijnlijk over naar een nieuwe school, een school voor voortgezet onderwijs. Dat is niet alleen heel spannend, maar vooral ook heel erg leuk!

Je nieuwe schoolgebouw is veel groter dan je gewend bent en de leerlingen zijn ouder. Je komt bij allemaal andere kinderen in de klas. Je krijgt nieuwe vakken en veel meer leraren en leraressen.

Ook wissel je vaker van lokaal en moet je jouw boeken en schriften zelf elke dag van huis naar school meenemen. Het is heel anders dan op de basisschool. Maar de meeste nieuwe brugklassers zeggen dat het snel went.

Wij vertellen je op onze site graag iets over onze school, het Hoeksch Lyceum. Over wie we zijn, hoe je bij ons leert, wat wij belangrijk vinden en wat je kunt verwachten straks in de brugklas.

Alleen jij kunt bepalen of onze school iets voor jou is.
Wij zouden het erg leuk vinden als jouw toekomst straks op het Hoeksch Lyceum begint!

Op vrijdag 2 februari 2018 is ons Open Huis. Een mooie kans voor onze school om te laten zien wat we allemaal te bieden hebben. Kijk hieronder maar eens naar een impressie van deze avond in het vorige schooljaar.  De video is gemaakt door ons eigen HLTV team.

Je muzikale talenten ontdek je op het Hoeksch Lyceum!

Laatste wijziging op 4 september 2017