Groep 8

Komend schooljaar stap je waarschijnlijk over naar een nieuwe school, een school voor voortgezet onderwijs. Dat is niet alleen heel spannend, maar vooral ook heel erg leuk!

Je nieuwe schoolgebouw is veel groter dan je gewend bent en de leerlingen zijn ouder. Je komt bij allemaal andere kinderen in de klas. Je krijgt nieuwe vakken en veel meer leraren en leraressen.

Ook wissel je vaker van lokaal en moet je jouw boeken en schriften zelf elke dag van huis naar school meenemen. Het is heel anders dan op de basisschool. Maar de meeste nieuwe brugklassers zeggen dat het snel went.

Wij vertellen je op onze site graag iets over onze school, het Hoeksch Lyceum. Over wie we zijn, hoe je bij ons leert, wat wij belangrijk vinden en wat je kunt verwachten straks in de brugklas.

Alleen jij kunt bepalen of onze school iets voor jou is.
Wij zouden het erg leuk vinden als jouw toekomst straks op het Hoeksch Lyceum begint!

informatiebrochure-20172018

Op vrijdag 2 februari 2018 is ons Open Huis van 19.00 tot 21.30 uur.

Onze schooldeuren staan dan open voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders voor een verkenning door het hele gebouw. Ontmoet onze docenten en leerlingen en proef de sfeer van het Hoeksch Lyceum!
Je kunt vragen stellen en allerlei activiteiten doen, maar je mag natuurlijk ook gewoon rondkijken. Bij binnenkomst krijgen jullie een plattegrond, zodat je alles goed kunt vinden.
Parkeren kan achter de school op het schoolplein.

Persoonlijk gesprek
Heeft u liever een persoonlijk gesprek of een rondleiding onder schooltijd? Hiervoor kunt u altijd terecht bij de teamleider brugklassen, dhr. Dekens.

dhr. drs. J.T. Dekens
j.dekens@hoekschlyceum.nl
0186 – 61 75 22

Een mooie kans voor onze school om te laten zien wat we allemaal te bieden hebben. Kijk hieronder maar eens naar een impressie van deze avond in het vorige schooljaar.  De video is gemaakt door ons eigen HLTV team.

Je muzikale talenten ontdek je op het Hoeksch Lyceum!

Laatste wijziging op 17 januari 2018